Előfizetés

Betörte élettársa orrát, majd lapáttal ütötte sógorát egy siófoki férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.21. 14:28
Képünk illusztráció
Fotó: Laurence Mouton / AFP
Az asszony súlyos sérülést szenvedett.
Elmérgesedett egy családi vita Siófokon. Az eljárás adatai alapján F. József augusztus 20-án 13 órakor - előzetes szóváltást követően – betörte az élettársa orrát, aki a bántalmazás során súlyos sérülést szenvedett – írja a police.hu. A nő védelmére kelt a férfi sógora, akit a gyanúsított emiatt többször fejbe ütött egy lapáttal. Sógora – az elsődleges orvosi vélemény alapján - könnyű sérülést szenvedett, azonban a cselekmény alkalmas volt arra, hogy súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon. A rendőrök a 48 éves helyi lakost elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett, valamint súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók – az asszony védelmében – a férfival szemben ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el.  

Őrjöngő Hulkká változott egy utas a kőbányai buszon, a bosszúállók már keresik (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.21. 13:17
A kőbányai rendőrök felvétel alapján körözik az őrjöngő, a buszt is megrongáló utast
Fotó: police.hu
A dühöngő férfi menet közben próbált leszállni a 151-esről, de az sem tetszett neki, hogy kinyitották az ajtót.
Garázdaság gyanújával köröz a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy ismeretlen férfit, azonosításához pedig a lakosság segítségét is kérik- írja police.hu. Az incidens még július 9-án délután történt, az elkövető menet közben akart leszállni a 151-es buszról, és próbálta szétfeszíteni annak ajtaját. Erőlködését látva a buszsofőr megállt, és inkább kinyitotta az ajtót, de az ismeretlent ezzel csak még jobban felbőszítette. 
A támadó őrjöngeni kezdett, mint Hulk, a Marvel ikonikus figurája: előre rohant, és a sofőrt szidva ütötte a buszt - végül berepesztette a szélvédőt is.

A garázdáról a jármű fedélzeti kamerája is felvételt készített, a BRFK most ennek alapján próbálja kézre keríteni őt. A kőbányai kapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tud hollétéről vagy a bűncselekmény részleteiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. ​ 

Elfogták a férfit, aki leütött és kirabolt egy 80 éves asszonyt a nyíregyházi temetőben – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.21. 07:53

Fotó: police.hu
A 23 éves nagykállói B. Pétert Budapesten találták meg a rendőrök.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Péter 23 éves nagykállói lakos ellen – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi a nyíregyházi köztemetőben beszélgetést kezdeményezett egy 80 éves asszonnyal, aki a családi síremléket gondozta múlt vasárnap, dél körül. A férfi egy számára kedvező pillanatban tarkón ütötte áldozatát, aki elesett, és közben további sérülést szenvedett. A támadó a súlyosan sérült nővel mit sem törődve a táskájáért nyúlt, kivette belőle az asszony pénztárcáját a benne lévő több tízezer forint összegű készpénzzel, bakkártyával, majd a fülbevalóját is megszerezte és elmenekült. A rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A férfit hiába keresték lakóhelyén, illetve a vélt tartózkodási helyein, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Hamar kiderült, hogy időközben Budapestre utazott, ott fogták el csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, akik értesítették erről a körözést kibocsátó rendőri szervet. A nyíregyházi rendőrök B. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.