Előfizetés

Tűz ütött ki Csepelen egy raktárban, ahol pirotechnikai eszközöket tároltak (videó)

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.08.10. 08:52

Fotó: Katasztrófavédelem / Youtube
Az épület földszintje égett, itt akkumulátorok voltak. Sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre.
Kigyulladt egy raktár Csepelen, a Színesfém utcában hétfő hajnalban, ahol akkumulátorokat és pirotechnikai eszközöket tároltak – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A közlemény szerint az épület földszintje égett, ahol akkumulátorok voltak, és a tűz miatt ezek közül több is felrobbant. Mint írták, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták.

Tragédia az M5-ösön: pótlóbuszt küldött az utazást szervező cég az egészséges utasokért

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.09. 18:31

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A balesetben egy 35 éves férfi meghalt, 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.
Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról - közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi iroda. A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember - 44 utas és két sofőr - közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban tett nyilatkozat szerint már Magyarország határához közeledett. A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski vasárnap reggel közölte: Andrzej Duda megbízta őt, hogy a baleset ügyében kapcsolatot tartson a budapesti lengyel nagykövetséggel. Délután Szczerski a Twitter közösségi oldalán megírta: a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélt telefonon.  

Meghalt egy motoros Bükkszék közelében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.09. 18:16

Fotó: police.hu
Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2020. augusztus 9-én 14 óra 50 perc körül a 24123-as számú úton Terpes és Bükkszék között egy motorkerékpáros és egy személyautó összeütközött - írja a police.hu. A baleset következtében a motor vezetője a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére teljes útlezárás van érvényben az érintett útszakaszon.