Előfizetés

Parfüm, számítógép, ruha: a szlovák bűnbanda kezéhez minden hozzáragadt, de most elkapták őket (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.08. 11:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Épp egy sportcipőt zsákmányoltak Nyúlon, amikor a rendőrség lecsapott.
Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak, a több megyén átívelő lopássorozatnak, aminek során egy szlovák bűnözői csoport fosztogatott kempingekben, panziókban, vendégházakban, írja a police.hu. Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból, vagy lakókocsikból, illetve az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat. A rendőrök minden esetben büntetőeljárást indítottak a bűncselekmények elkövetőinek kézre kerítése érdekében. A cselekmények helyszíneinek térbeli közelsége, az elkövetési időpontok hasonlósága, azok végrehajtásának módja (besurranás) alapján a nyomozók feltételezték, hogy a lopások egyazon elkövetői körhöz köthetők, ezért összedolgoztak: adatokat és információkat gyűjtöttek, elemeztek, tanúkat kutattak, összefüggéseket kerestek a cselekmények között. E nyomozati munka eredményeképpen egy szlovák rendszámú jármű, és néhány olyan személy került látókörbe, akik ezzel a gépjárművel több helyszínen is jelen voltak. Később a rendőrök ellenőrizték az autót és a benne ülőket, feltehetően ezért a későbbi bűncselekmények elkövetésénél lecserélték a kocsijukat és már egy másik járművet használtak. A beazonosított elkövetőkön végül 2020. augusztus 6-án éjjel, Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök azután, hogy előtte egy magyar házaspár lakóautójából egy Nike sportcipőt és némi készpénzt loptak el. A nyomozók mind az öt férfit elfogták, a helyszínen megtartott szemle keretében lefoglalták a gépkocsijukat, valamint az abban feltalált ruhákat, telefonokat, multifunkcionális fogót, szájmaszkokat és gumikesztyűket.

Teljesen kiégett egy busz Szegeden - fotók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.07. 21:19

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Az utasok szóltak a vezetőnek, hogy füstszagot éreznek.
Kiégett egy Scania Citywide 12 típusú autóbusz hátsó fele pénteken késő délután Szegeden a Fő fasoron - írja a szegeder.hu A jármű az újszegedi víztoronynál állt meg, miután utasok szóltak a vezetőnek, hogy füstszagot éreznek. A buszon nagyjából húsz fő utazott, ők idejében elhagyták a járművet.  A katasztrófavédelem munkatársai két vízsugárral fékezték meg a lángokat, a rendőrség lezárta az utat.

Lovaskocsijáról támadt vasvillával és baltával az előtte bicikliző szomszédasszonyára, de felsült

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.07. 17:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az agresszív férfi több sérülést is okozott a nőnek, aki ennek ellenére két fegyvert is kicsavart a kezéből.
Letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság egy férfit, aki vasvillával és baltával támadt szomszédjára, a bántalmazott nő több sérülést szenvedett – közölte pénteken a Budapest Környéki Törvényszék. A férfi, valamint a szomszéd nő és annak élettársa között néhány éve megromlott a kapcsolat. A rendszeressé váló konfliktusok miatt a gyanúsított ellen több büntetőeljárás is indult. Idén július 31-én a férfi lovaskocsijával elsodorta az előtte kerékpárral közlekedő nőt. Amikor a nő elesett, a férfi a lovaskocsiról levett egy vasvillát, életveszélyesen megfenyegette a nőt, és többször megszúrta. A nő több helyen megsérült, de sikerült elvennie a vasvillát a férfitől, aki ezután egy baltával támadt rá. A nő újabb sérüléseket szenvedett, de a baltát is sikerült elvennie a férfitól. Ezt követően a férfi elhagyta a helyszínt, ellene a Nagykátai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást.  Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert megítélése szerint fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el a nő, vagy annak élettársa sérelmére.