Előfizetés

Játékfegyverrel fenyegette a taxist egy győri férfi, őrizetbe vették a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.06. 08:57

Fotó: police.hu
A két nő nem rendezte a szállítása díját, hozzátartozójuk pedig elzavarta a sofőrt.
A győri rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt vettek őrizetbe egy 35 éves helybéli férfit – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint szerda délután az egyik taxitársaság alkalmazottja tett bejelentést arról, hogy fegyverrel fenyegették meg Győrben. A rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy két nő kért taxit, akiket az Örkény utcában vett fel, majd a megadott címre vitte őket. A fuvar végeztével az egyik asszony kiszállt a kocsiból, a másik az autóban ülve várta, hogy társa visszaérkezzen. Miután a nő visszament, közölte, úgy volt, hogy egy férfi ismerőse fogja a címnél várni, aki kifizeti a fuvarköltséget, de mivel őt nem találta meg, ezért nem tudja rendezni a szállításuk díját. Felajánlotta, hogy néhány óra múlva megadja a tartozását, addig zálogként a sofőr megtarthatja a mobiltelefonját. A taxis ezt nem fogadta el, és jelezte a nőnek, hogy a kocsiban ülő társát visszaviszi oda, ahonnan elindultak. Erre mindkét nő hangosan kiabálni kezdett, a taxis megtett néhány métert a járművel, azonban a hátul ülő utas ki akart ugrani a mozgó kocsiból, így megállt. Miután a járművet vezető férfi visszatolatott az eredeti helyszínre, mondta a fiatalabb asszonynak, hogy amíg nem tudnak fizetni, addig mégis elfogadja zálogba a korábban felajánlott telefont. Ezen újabb huzavona és indulatos veszekedés kezdődött, amit hallva a közeli házból kijött az utasok egyik férfi hozzátartozója, aki a ruházatából elővett egy fegyvert, amivel megfenyegette és elzavarta a taxist. A rendőrök a 35 éves Sz. Krisztiánt elfogták, majd a lakóhelyén végrehajtott kutatás során megtalálták azt a játékfegyvert, amivel a férfi fenyegetőzött. A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.  

Négy órán belül kétszer intézkedtek a tatai rendőrök az ittasan vezető nővel szemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.06. 08:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Pedig az első előállítás után a vezetői engedélyét is elvették.
A rendőrség közleménye szerint a járőrök szerda délután Tatán, a Vértesszőlősi úton figyeltek fel egy autóra, ami többször áttért a szemközti forgalmi sávba és ráhajtott az útpadkára is. Megállították a járművet vezető nőt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami kiemelkedően magas értéket mutatott. A 61 éves sofőrt előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárást indítottak vele szemben, vezetői engedélyét pedig elvették. Néhány órával később az egyenruhások ugyanerre a járműre figyeltek fel a Deák Ferenc utcában. Az autót ugyanaz a nő vezette, akivel szemben korábban intézkedtek. Az alkoholszonda ismét pozitív lett, ezért újra előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt újabb büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást is indítottak vele szemben.

Törvénytisztelő drogfutár buktatta le a zuglói kereskedőket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.06. 07:43
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
Édesség és illatszerek között rejtették el a több milliós szállítmányt, a fuvart vállaló férfi első útja azonban a rendőségre vezetett.
Törvénytisztelő drogfutár feljelentése alapján indult nyomozás a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon: a gyanú szerint az ismeretlen tettes július 25-én, Rotterdamban átadott egy csomagot a későbbi feljelentőnek, hogy azt szállítsa el a feljelentő férfi Budapestre egy zuglói címre. A férfinak gyanús volt a csomag: kinyitotta, és abban - édességek, illatszerek mellett - több fémdobozt, valamint több mint három kilónyi, paszta állagú anyagot is talált.
A férfi bevitte a csomagot a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra, a nyomozók pedig átvizsgálták tartalmát: mint kiderült, egy ragasztószalagokkal áttekert fémhengerbe több mint fél kiló kábítószergyanús tablettát rejtettek, egy másik dobozban több mint másfél kilogramm amfetamin volt.
A zuglói rendőrök ugyanakkor nem akadályozták meg a kábítószer kézbesítését, inkább követték a futárt, hogy elfoghassák megbízóit is.

A 42 éves B. Zsoltot, aki a „figyelő szerepet töltötte be”, elfogták az átadás helyszínének közelében, unokatestvérének élettársát, a 44 éves A. Sándort is tetten érték, miközben megkísérelte átvenni a kábítószert, unokatestvérét, a 47 éves L. Tímea Edinát pedig budapesti lakásán fogták el; mindhárom embert gyanúsítottként hallgatták ki.
A beszerzett adatok alapján A. Sándor július 12-én is vett át L. Tímea Edina fiától, a 19 éves Y. K. Attilától egy rotterdami címről küldött csomagot, ami a nyomozás során ez idáig nem került elő. A rendőrök szerint L. Tímea Edina kölcsönadta autóját B. Zsoltnak, hogy a Y. K. Attila által Hollandiából küldött, fehér színű karton dobozt tovább szállítsa ismeretlen helyre. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki Yamak Kemal Attila ellen.  Az ügyben kábítószer-kereskedelem miatt indult nyomozás, a négy gyanúsított jelenleg szabadlábon védekezhet (police.hu)