Előfizetés

Átejtette az unokázós csalókat a csepeli nyugdíjas (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.05. 08:26

Fotó: police.hu / Youtube
A 71 éves asszony amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit, aki értesítette a rendőröket.
Újabb álrokon próbált nyerészkedni egy idős nyugdíjason, most azonban az áldozat ejtette át a szélhámost – írja a police.hu.  A rendőrség közleménye szerint múlt szombaton civil ruhás nyomozók lepték el Csepel-Királyerdő utcáit, ahol egy családi ház idős lakóját tartotta szóval telefonon egy csaló, aki a nő fiának kiadva magát próbálta megszerezni a 71 éves asszony megtakarított pénzét. A rendőröket a nő fia értesítette, aki elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitól, aki síró hangon szólalt meg és fiának kiadva magát közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége. Az asszony rögtön tudta, hogy nem a fiával beszél, így amíg vonalban maradt álgyermekével, mobiltelefonjáról értesítette a valódit. A mit sem sejtő csaló ezután megpróbálta rávenni a nőt, hogy szedjen össze 1,5 millió forintot, majd azt lakása előtt adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz.
Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását. A rendőröknek nem sokat kell várni, 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik.

Busz és autó ütközött Kisfaludnál, két ember meghalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.05. 06:41

Fotó: police.hu
A baleset szerda hajnalban, a 8611-es számú úton történt.
Halálos baleset történt szerda hajnalban, 5 óra körül a 8611-es számú úton, Kisfalud külterületén – írja a police.hu. A közlemény szerint egy gépkocsi Beled irányából nagy sebességgel közlekedett Kapuvár felé, azonban a nedves úton megcsúszott és az előtte haladó személyautónak ütközött. Az ütközés erejétől áttért a menetiránya szerinti szemközti sávba, ahol az arra közlekedő helyközi járatos autóbusznak is nekiütközött. A balesetben az okozó gépjármű vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A rendőrség az érintett útszakaszt a szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta.

Elloptak és csúnyán összetörtek egy buszt Fejérben - fotók

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.04. 12:05

Fotó: police.hu
A járművet kedd hajnalban találták meg Kulcs és Rácalmás között, az árokban.
Elloptak egy autóbuszt, amelyet később teljesen összetörve találtak – erősítette meg a Volánbusz Zrt. az MTI keddi értesüléseit. Az MTI úgy tudja, hogy a buszt kedd hajnalban találták meg a Fejér megyei Kulcs és Rácalmás között, az árokban. A Volánbusz Zrt. azt közölte, megdöbbenéssel észlelték, hogy a cég által üzemeltetett autóbuszt eltulajdonították, és a járműben helyrehozhatatlan kár keletkezett. „Társaságunk az ügyben feljelentést tett. A rendőrségi eljárás folyamatban van” – írták.
A police.hu kedd délutáni közlése szerint hajnali 5 óra 14 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Rácalmás és Kulcs településeket összekötő mellékúton, a menetirány szerinti bal oldali árokban, oldalára borulva láttak egy autóbuszt. A járműben és annak közelében nem tartózkodott senki. Kiderült, hogy a járművet korábban a Kulcs – Dunaújváros járaton közlekedő sofőr Kulcson leparkolta, annak indítókulcsát a járműben hagyta, a busz ajtajait pedig kívülről bezárta. Az elkövető a busszal elindulva elsőként Kulcson egy villanyoszlopnak hajtott, majd a települést elhagyva az árokba borult. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói kora délután elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi lakost, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. A férfi elszámoltatása folyamatban van.