Előfizetés

Csepeli gyilkosság: két embert őrizetbe vettek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.03. 08:01
Rendőrök és bűnügyi helyszínelő a XXI. kerületi Szatmári utca egyik házánál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A nyomozók 10 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket.
A rendőrségre szombat éjszaka érkezett bejelentés a mentőszolgálattól arról, hogy Budapesten, a XXI. kerületi Szatmári utca egyik házában egy elhunyt férfit találtak. A helyszínen szemlét tartottak és tekintettel arra, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, halált okozó testi sértés gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és a helyszínről hat főt állítottak elő.    A rendőrség közleménye szerint a nyomozók 10 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Az 54 éves T. Piroskát és élettársát, a 33 éves M. Dánielt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Meghalt egy épülő házról lezuhanó ember Gyömrőn

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.02. 20:08

Fotó: Népszava
A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával nyomoz.
Életét vesztette egy épülő családi ház tetőszerkezetéről lezuhanó ember Gyömrőn vasárnap – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Szabóné Berki Bianka azt mondta: az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával nyomoz.

Jogosítvány nélkül, bedrogozva ült volán mögé a vezetéstől eltiltott écsi sofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.02. 18:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A jármű átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot és a használatához szükséges eszközöket, valamint egy kardot foglaltak le a rendőrök.
A rendőrség közleménye szerint a komáromi járőrök szombat délelőtt Banán intézkedés alá vontak egy német hatósági jelzésű autóval közlekedő écsi férfit, aki lakott területen kívül, világítás nélkül közlekedett. Az iratok ellenőrzése során derült ki, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a Győri Rendőrkapitányság eltiltotta őt a vezetéstől. Az egyenruhások megállapították azt is, hogy a Komáromi Rendőrkapitányság tartózkodási helyének megállapítása miatt elrendelte a körözését. A jármű tulajdonjogát nem tudta igazolni, és annak átvizsgálása során a rendőrök kábítószergyanús anyagot és a használatához szükséges eszközöket, valamint egy 42 centiméter hosszú kardot találtak, amiket lefoglaltak. A férfival szemben kábítószertesztet alkalmaztak, ami kimutatta a tiltott szer használatát. B. Dávidot a Komáromi Rendőrkapitányágra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárást. A rendőrök szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a férfi ellen, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.