Előfizetés

Hatos lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.02. 16:45

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 7 (hét) 12 (tizenkettő) 16 (tizenhat) 29 (huszonkilenc) 37 (harminchét) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 339 650 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7 705 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 045 forintot fizetnek. 

A havi 2,8 millió maszknak csak a töredékét gyártja a kínai masina

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.02. 13:26
Illusztráció
Fotó: Qianlong / AFP
A BVOP közölte: a korábban elhangzott mennyiség a büntetés-végrehajtás teljes, maximális gyártási kapacitására vonatkozik.
2020. július 17-ei adatok alapján – 2020. május 25-e óta 869 340 darab maszk készült el. A hivatkozott mintegy 2,8 millió db/hó adat a büntetés-végrehajtás teljes, maximális gyártási kapacitását fedi le az automata gépsorokon” – ezt válaszolta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) Hadházy Ákos független képviselő azzal kapcsolatos kérdésére, hogy milyen mennyiségben gyártottak eddig maszkokat a sátoraljaújhelyi gépen. Kiderült az is, hogy a Sátoraljaújhelyen elkészült maszkok raktározása a gyártás helyszínén valósul meg.   Mindez azért is érdekes, mert még április elején Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tett a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. A kormányfőt végigkalauzolták a műhelyben, és elmondták neki, hogy a gép 2,8 millió darab maszkot tud gyártani egy hónap alatt – erről akkor a hirado.hu is közzétett egy videót. Vagyis ennek csupán a töredékét gyártották le.

Gulyás Gergely az Indexről: Vádként fogalmazódik meg a kormánnyal szemben, hogy ilyen megtörténhet, de miért ne történhetne meg?

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.08.02. 10:08

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
„Ha van egy szerkesztőségen belül egy vita, abba – magántulajdonosok esetén – a kormány semmilyen módon beleszólni nem tud. Akkor sérülne a sajtószabadság, ha ebbe a kormány beleszólna” – jelentette ki a miniszter.
A koronavírussal fertőzöttek száma 500-600 fő körül stagnál Magyarországon – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A tárcavezető hozzátette, hogy a néhány hete bevezetett intézkedések, mint például a határon belépők szigorúbb ellenőrzése vagy a külföldi országok kategóriákba sorolása, helyesek és beváltak. Emlékeztetett, hogy a kormány heti rendszerességgel dönt – az Operatív Törzs javaslata alapján – az esetleges módosításokról, így a külföldi országok besorolásának megváltoztatásáról is.
„De most úgy láttuk, hogy ha nem hozza be senki külföldről a vírust, akkor Magyarországon a jelenlegi szabályok fenntartása mellett – amelyek beváltak – a fertőzésszám megmaradhat az európai összehasonlításban is alacsonynak mondható szinten”

– tette hozzá.

Elmondta azt is, 5,3 milliárd forintot különített el a kormány, hogy segítse a zeneiparban dolgozókat, akiket nehezen érint a fesztiválszezon elmaradása. Hozzáfűzte, a kormány megérti ezeknek az embereknek a csalódottságát, de most a biztonság és az emberi élet védelme a legfontosabb. A támogatás pontos részleteit hamarosan nyilvánosságra hozza a Magyar Turisztikai Ügynökség – tájékoztatott a miniszter. A foglalkoztatási adatokról szólva közölte, úgy tűnik, hogy a magyar gazdaság kellően erős ahhoz, hogy a kormány állja azt az ígéretét, ahány munkahelyet megszüntet a vírus, annyit teremtenek újra. Hozzátette, hogy a tavaly júniusi adatokkal összehasonlítva most 38 ezerrel dolgoznak kevesebben, de még így is több embernek van munkája, mint amennyinek idén januárban volt.
„Tehát nagyon reméljük, hogy még nyáron a foglalkoztatottság szintje visszaállhat az egy évvel ezelőtti foglalkoztatottsági szintre”

– mondta Gulyás Gergely.

Hozzátette: a tavalyi szint egyébként rekordnak számított, hiszen akkor 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon. A miniszter az Index.hu hírportál ügyéről szólva azt mondta, a főszerkesztő eltávolításába és az újságírók felmondásába a kormánynak nincs lehetősége beleszólni.
„Vádként fogalmazódik meg a kormánnyal szemben, hogy ilyen megtörténhet, de miért ne történhetne meg? Tehát, ha van egy szerkesztőségen belül egy vita, abba – magántulajdonosok esetén – a kormány semmilyen módon beleszólni nem tud. Akkor sérülne a sajtószabadság, ha ebbe a kormány beleszólna”

– fogalmazott.