Előfizetés

Holtan találtak egy férfit Csepelen, hat embert előállítottak a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.02. 09:08
Bűnügyi helyszínelők és rendőrök a XXI. kerületi Szatmári utca egyik házánál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Halált okozó testi sértés gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A rendőrség közleménye szerint szombaton, 21 óra 52 perckor érkezett bejelentés a mentőszolgálattól a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Budapesten, a XXI. kerületi Szatmári utca egyik házában egy elhunyt férfit találtak. A rendőrök a helyszínen szemlét tartottak és tekintettel arra, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, a BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A helyszínről a rendőrök hat főt előállítottak, a tényállás tisztázása folyamatban van.

Kiskorú lányok futtatóin ütöttek rajta a rendőrök Budapesten (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.02. 09:04

Fotó: police.hu / Youtube
Öt embert vettek őrizetbe a belvárosban.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt vett őrizetbe öt embert a belvárosban – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytattak nyomozást, amikor olyan információk merültek fel, hogy az ügy egyik érintettje a jövedelmét fiatal lányok futtatásából szerzi. A nyomozók prostitúció elősegítésének gyanúja miatt kezdtek nyomozni. Feltérképezték a 19 éves B. Alex kapcsolatait, így látókörükbe került a férfi testvére és egyik barátja is. A nyomozás adatai szerint a 22 éves B. Attila és a 20 éves L. Tamás szintén részt vettek abban, hogy kiskorú lányokat szervezzenek be azért, hogy Budapest belvárosában szexuális szolgáltatást nyújtsanak felnőtt férfiaknak. A két testvér, valamint L. Tamás a gyanú szerint 2017 októberétől szerveztek be kiskorú lányokat, akik ezt követően pénzért szexuális szolgáltatást nyújtottak a főváros sűrűn látogatott utcáin, szórakozóhelyein és különböző hotelekben. A három férfi a lányok futtatójaként felhajtotta a kuncsaftokat, majd nagy arányban részesültek a pénzből, amit a lányok a szexuális szolgáltatásért kaptak. ​ A nyomozás adatai alapján az is kiderült, hogy a férfiak néhány lányon keresztül kábítószert is kínáltak a „kuncsaftoknak”, sőt a lányok töltötték be a futár szerepét is, hogy a kábítószerhez hozzájussanak. A nyomozók megállapították, hogy B. Alexnek az általa koordinált tevékenységben S. Eszmeralda is segített; a nő szintén lányokat szervezett be a prostitúcióba, továbbá találkozókat szervezett, ahova időnként ő maga szállította a fiatal lányokat, akiket tanácsokkal és szükséges eszközökkel is ellátott. S. Eszmeralda olykor a szexuális tevékenységben is aktív szerepet vállalt, illetve a partnerek részére kábítószert is értékesített. A szexuális szolgáltatáson felül előfordult, hogy szintén kábítószert adott el a partnereinek B. Marianna is.
A három férfit és a két nőt a budapesti rendőrök csütörtökön a reggeli órákban fogták el, B. Alexet háromrendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntett, egyrendbeli 18. életévét be nem töltött személyről pornográf felvétel készítése bűntett, kétrendbeli kitartottság bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, B. Attilát egyrendbeli prostitúció elősegítése bűntett, egyrendbeli kitartottság bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, L. Tamást egyrendbeli prostitúció elősegítése bűntett és egyrendbeli kitartottság bűntett miatt, S. Eszmeraldát prostitúció elősegítése bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, továbbá B. Mariannát kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. ​​ Az illetékes bíróság B. Alex és B. Attila letartóztatását elrendelte, L. Tamásnak, S. Eszmeraldának, valamint B. Mariannának pedig bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Kisteherautóba hajtott egy gépkocsi Heves megyében, meghalt a sofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.02. 07:54
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset az Andornaktálya és Mezőkövesd közötti 2502-es számú úton történt.
Halálos baleset történet vasárnap hajnalban Heves megyében, az Andornaktálya és Mezőkövesd közötti 2502-es számú úton – írja a police.hu. A közlemény szerint egy útfelújítás miatti közlekedési lámpánál álló kisteherautóba hátulról nekiütközött egy személyautó, melynek vezetője a helyszínen életét vesztette. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszínelést.