Előfizetés

Baseball sapkába rejtett kamerával fotózta a kabinban öltöző kislányokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.01. 15:14
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
A győri férfit a helyszínről vittél el a rendőrök.
A rendőrségre érkezett bejelentés, miszerint Győrben, az egyik szabadstrand öltözőkabinjában pénteken 11 óra 40 perckor egy 38 éves győri férfi – egy baseball sapkában elrejtett kamerával – két gyermekkorú kislányról felvételeket rögzített, írja a police.hu. A kiérkező járőrök a férfit a helyszínen elfogták, a Győri Rendőrkapitányságra előállították és gyermekpornográfia bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény részleteit a helyi rendőrkapitányság – a férfi őrizetbe vétele mellett – vizsgálja.

A túszul ejtett rendőrnek 3 másodperce volt a gránát robbanásáig, miután a mesterlövész agyonlőtte a bűnözőt

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.01. 13:23
Jó, ha van a háznál egy 50-es kaliberű mesterlövész puska is
Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP
Kétszer kerített rendőrt hatalmába az az ukrán férfi, aki után durva hajtóvadászat indult.
Megtalálták, majd egy mesterlövész célzott lövéssel lelőtte azt a férfit, aki több mint egy hete ejtett túszul egy rendőrt a kelet-ukrajnai Poltavában - hozta nyilvánosságra az ukrán rendőrség.  A 32 éves, többszörösen büntetett előéletű Roman Szkripniket még július 23-án állították meg járőrök Poltava belvárosában egy lopott autóval. A férfi egy gránát felrobbantásával fenyegetőzött és túszul ejtett egy rendőrtisztet, majd a hatóságok által számára biztosított másik járművel kihajtott túszával együtt a városból. Később a rendőrtisztet elengedte, a gépkocsit elhagyta és egy erdőbe menekült be, ahol a rendőrök nyomát vesztették. Nyolc napon át kutattak utána nagy erőkkel, még helikoptert is bevetettek. Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes a Facebookon közzétett bejegyzésében leírta, hogy szombatra virradó éjjel egy rendőr egy lakatlan házban megtalálta Szkripniket a Poltava megyei Opisnya falu mellett. A férfi azonban újból túszul ejtette a rá találó rendőrt, és ismét a gránát felrobbantásával fenyegetőzött, ezen kívül egy szolgálati fegyver is volt nála. Herascsenko szavai szerint a túsznak a férfi lelövése után három másodperce volt, hogy félreugorjon a gránát felrobbanásáig, és sikerült is sértetlenül megúsznia. Hozzátette még, hogy a túszejtőnek lett volna lehetősége megadnia magát, és "életben maradt volna, noha hosszú éveket töltött volna börtönben, de ő ezt az utat választotta".

Élő adásban lőtték agyon a két riportert, egyikük édesapja hiába küzd, hogy törölje a videót a keresőóriás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.01. 12:49

Fotó: Shutterstock
A Google szerint el kellene magyarázni, hogy kinek a jogait is sérti az inkriminált felvétel.
A 24 éves újságírót, Allison Parkert öt évvel ezelőtt lőtték le Virginiában, a meggyilkolásáról szóló videó pedig azóta is elérhető a Youtube és a Facebook felületein, írja a blikk.hu. A 41 éves elkövető - akit nem sokkal korábban rúgták ki a virginiai televíziós társaságtól - öngyilkossága előtt tette közzé a Facebookon és Youtube-on a felvételt. Allison édesapja, Andy Parker több alkalommal is arra kérte a Youtube-ot tulajdonló Google-t, hogy távolítsák el a lánya meggyilkolásáról készült felvételeket, mire a Google azt válaszolta Parkernek, hogy először nézze végig videót, majd a szabályoknak megfelelően jelentse azt. "Azt akarták, hogy nézzem végig a lányom meggyilkolását, majd magyarázzam el nekik, hogy miért is kellene eltávolítani a videót" - írta Parker egy, a CNN-en megjelent cikkében. "Soha nem láttam, és soha nem is fogom végignézni azokat a felvételeket" - jelentette ki a gyászoló édesapa, aki az amerikai hatóságokhoz fordul az ügyben, mivel illegálisnak tartja azt, hogy a közösségi oldalak az ilyen "beteg" videók tárolására is alkalmasak.