Előfizetés

A 80 milliárdos káddugó: ilyen népligeti arénát álmodik Kocsis

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2020.07.29. 11:58

Fotó: Kocsis Máté Facebook oldala
Korábban a beruházó sem tudta megmondani, milyen lesz az összkép, a kézilabda-szövetség fideszes elnöke viszont a jövőbe látott.
Most még csak képek, jövőre valóság. Íme Európa legnagyobb kézilabda arénájának látványterve! - írta Facebook-oldalán Kocsis Máté, így harangozva be a becslések szerint nettó 74- 78 milliárdos költségvetéssel épülő csarnok első, felülnézeti látványtervét. 
A sportpotentát fideszes frakcióvezető szerint a formára leginkább gigantikus káddugóra emlékeztető aréna 20.022 néző befogadására lesz alkalmas, ami remekül illik ahhoz, hogy a beruházásnak a 2022-es kézilabda EB-re kell elkészülnie.
Kocsis szerint az épületnek „ (…) nem csak a kézilabda szurkolói örülhetnek, ugyanis az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is.” 

BFK: építkezés közben dől el, hogy fog kinézni

Kocsis bejelentése azért is érdekes, mert  - mint lapunk is beszámolt róla -
júniusban még a beruházó sem tudta megmondani, hogyan fog kinézni az aréna.

„A Fővállalkozó (...)»gördülő tervezéssel« végzi a munkát.  Ez az építkezés jelen fázisában azt jelenti, hogy a helyszíni kivitelezés előrehaladása mellett párhuzamosan zajlik a homlokzat külső jegyeinek, azaz a látványterv markáns, meghatározó elemének véglegesítése.” „A végleges terv és a hozzá tartozó látványtervek 2020 második fél évében kerülnek leszállítása, a végleges látványterveket ezt követően tesszük közzé.” – írta a Budapesti Fejlesztési Központ, a 444.hu megkeresésére. Kocsis ehhez képest már egy hónappal később látványtervet mutatott be - kérdés persze, hogy ez tényleg a végleges koncepció. 

Férfiak egymás között - így öleli keblére első fiúunokáját Orbán Viktor

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.29. 09:09

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
A csöppség nevét egyelőre a miniszterelnök nem tette közhírré.
Negyedszer is nagypapa lett a miniszterelnök: három lány után most egy fiú következik az unokák sorában. A csöppség Orbán Sárának és férjének második gyermeke. A nagypapa rögvest a nyilvánosság elé új unokájával, és büszkén deklarálta, hogy: "férfiak egymás között". Hogy a kisebbik férfit hogy hívják, azt nem árulta el.  

Orbánné, Gyurcsányné és a rengő has - a DK alelnöke érvel Lévai Anikó és a miniszterelnök védelmében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.29. 08:29
Vadai Ágnes
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Vadai Ágnes szerint egyszerűen prosztó közleménynek adott teret az MTI.
Ha egy futóbolond társaság közleményét lehozza, az MTI-t minősíti, rá nézve szégyen, kommentálta Vadai Ágnes a Klubrádióban, hogy a nemzeti hírügynökség teret adott a Honfoglalás 2000 Egyesület közleményének, amely Orbán Viktor túlsúlyát kérte számon a miniszterelnök feleségén.
A DK alelnöke kikérte magának Lévai Anikó nevében, hogy Orbán Viktornénak nevezik, bár azt azért felidézte, hogy ilyesmi pont a Fidesznél szokás, hiszen gyakran Gyurcsány Ferencnének nevezik Dobrev Klárát. Pedig mindkettejüknek van saját neve, így ez a megnevezés „prosztóság”.  Szerinte baráti társaságban elmegy, hogy ruhaméretre tanácsot adjanak egymásnak az emberek, de politikusokra, közszereplőkre vonatkozóan a testméretükkel, kinézetükkel kapcsolatban megjegyzéseket tenni, erről közleményt kiadni „legalja kategória”. Az MTI eljárása alapján úgy tűnik „Kaleta Gábornak több személyiségi joga van az MTI szerint, mint Orbán Viktornak” - mondta Vadai Ágnes, s ezzel arra célzott, hogy a volt perui nagykövet kapcsán megfogalmazott DK-közleményt a távirati iroda nem hozta le, mondván: sérti Kaleta személyiségi jogait.