Előfizetés

Mutatjuk a hatos lottó eheti nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.12. 16:38

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 9 (kilenc) 18 (tizennyolc) 20 (húsz) 28 (huszonnyolc) 39 (harminckilenc) 45 (negyvenöt)    Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.

Karácsony nem lesz Orbán kihívója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.12. 16:17
Karácsony Gergely, budapest főpolgármestere
Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Budapestre szeretnék koncentrálni – mondta a főpolgármester, akit hiába nógatnak az előválasztáson való részvételre.
Nem indul Karácsony Gergely az ellenzéki jelöltek között esetlegesen tartandó előválasztáson – erről a főpolgármester a Balkan Investigative Reporting Networknek (BIRN) adott, szombaton publikált interjújában beszélt, amit az Azonnali szúrt ki.

Hiába lökdösik

Karácsony az interjúban kijelentette:
„Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni”.

Karácsonytól ez nem meglepő, bár a korábbiaknál egyértelműbb válasz.  Az ATV műsorában emlékeztetett rá: legalább 128-szor keresték meg a fideszes fürkészek, hogy ne próbálja meg kihívni Orbánt, neki azonban nincs más ambíciója Budapest vezetésén kívül. A főpolgármester – aki 2018-ban az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként már egyszer volt miniszterelnök-jelölt, ám akkor a szövetség alig 12 százalékot kapott – ugyanakkor reméli, hogy lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze és megvannak a vezetési kvalitásaik ahhoz, hogy magukra vállalják a feladatot.   Egyvalaki már be is jelentkezett: az a Márki-Zay Péter, akit 2018 elején választottak meg Hódmezővásárhely polgármesterének. Ő az Azonnalinak adott interjújában azt mondta, mindenkinek kötelessége elindulni az előválasztáson, akit sokan kérnek erre. Márki-Zaynak saját bevallása szerint nincsenek miniszterelnöki ambíciói, ugyanakkor mivel ő is sok felkérést kapott, beleállt a dologba. Egyúttal Karácsonyt is felszólította az indulásra: „Karácsony Gergely mindig nagyon szerényen visszautasítja ezt, én viszont mindig kapacitálom erre, mert aki a legesélyesebb erre a pozícióra, az nem teheti meg, hogy ne induljon el.”

A baloldalnak is szembesítést ígér

Budapest főpolgármestere az interjúban arról is beszélt, hogy a szeptembertől a momentumos Havasi Gábor által vezetett korrupcióellenes vizsgálóbizottság célja „nem a politikai boszorkányüldözés” lesz, és „a becsületes embereknek nem kell félniük”. Mindenesetre a bizottság többek között a 4-es metró, a Bálna, a 3-as metró felújítása, az állatkerti biodóm, a parkolás, az elektronikus jegyrendszer, a Rácz fürdő és a patkánymentesítés ügyeit fogja vizsgálni.   Karácsony hozzátette:  
„vannak ügyek, amelyek 2010 előttre nyúlnak vissza, amikor a várost a szocialista-liberális koalíció irányította, szóval lehet, hogy a jelenlegi koalíciós pártok közül is némelyiküknek kellemetlen pillanatokkal kell majd szembenézniük a végén”.

Újraindul egy vágányon a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.12. 13:52
Markoló ássa ki a törmelék alól a vágányokat a Nagymaros-Szob vasúti vonalon
Fotó: mavcsoport.hu
A másik vágányon és a töltésoldalon folytatják a júniusi intenzív esőzés okozta károk helyreállítását.
Egy vágányon - 40 kilométer/órás korlátozással - újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között hétfőn - emlékeztetett a MÁV közleményében. A másik vágányon és a töltésoldalon folytatják a júniusi intenzív esőzés okozta károk helyreállítását - tették hozzá. Azt írták: hétfőtől módosított menetrend lép életbe a Budapest-Vác-Szob vonalon, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között. Egyes nemzetközi vonatok hétfőtől, mások keddtől közlekednek. A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt. Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob állomás között. A második omlás hordaléka a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. Az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat a MÁV. A MÁV a közleményében azt írta: a károk elhárítása eddig mintegy 150 millió forintba került, de a munka jelentős része még hátravan. Várhatóan a nyár végére fejeződik be a közúthoz közelebbi vágányzat helyreállítása, a rézsűt megtámasztó támfalak megépítése, hogy azon a sínpáron is megindulhasson a vonatközlekedés.