Egymást érik a karambolok, több kilométeres a torlódás az M3-as autópályán

Publikálás dátuma
2020.07.06. 08:51

Fotó: police.hu
Rövid időn belül négy baleset is történt hétfőn reggel a sztrádán.
Több kilométeres toródásra figyelmeztet a rendőrség az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán: mint közleményükben írják, rövid időn belül négy közlekedési baleset történt a Kerekharaszt és Bag közötti útszakaszon.
A katasztrófavédelem beszámolója szerint három személyautó Kartal közelében, két kocsi pedig Hatvan és Hévízgyörk között ütközött össze, a karambolok miatt pedig csak egy sávon halad a forgalom.
Szerző

Három felfüggesztett sem tartotta vissza az ittas vezetéstől a budapesti férfit

Publikálás dátuma
2020.07.06. 08:22

Fotó: Shutterstock
Az 55 éves sofőr végül kiharcolhat magának egy letöltendő fogházbüntetést.
Ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal az 55 éves budapesti férfival szemben, aki korábbi büntetései ellenére is részegen ült a volánhoz Ságváron. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott az elmúlt időszakban sorozatosan ittasan vezetett, ezért őt a Siófoki Járásbíróság 2018 decemberében, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig 2019 februárjában és júniusában egyaránt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és minden ügyben 4-4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.
A férfit nem nagyon érdekelte, hogy háromszorosan is felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetés hatálya alatt áll. 2020 áprilisában – miután sört és pálinkát fogyasztott-  megint a volánhoz ült Ságváron. A siófoki rendőrök nem sokkal az elindulása után közúti ellenőrzés alá vonták, majd vér- és vizeletminta vételre a Siófoki Kórházba vitték. A vizsgálat eredménye szerint a vádlott súlyosan részegen vezetett. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a három felfüggesztett fogházbüntetés elrendelésére is. 
Szerző

Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben

Publikálás dátuma
2020.07.05. 18:56
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A 444 értesülése szerint egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét. A hírt a polgármester is megerősítette.
A portál úgy tudja, hogy az erdészt a baleset után megműtötték, de állapota válságos. A polgármester szerint a következő 24-72 órában dőlhet el, sikerül-e stabilizálni állapotát. A 444 azt írja: pénteken egy magyar személy érkezett Nagybörzsönybe társával, hogy vadásszon. Az erdész és a két vendég elindultak autóval a helyszínre, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert a fején vagy a tarkóján érte a lövés. 
A baleset tényét és néhány információt Paulik Oszkár polgármester is meg tudott erősíteni a lapnak, ám hivatalosan őt sem tájékoztatták az esetről. Elmondta, rendőrségi vizsgálat indult és a kérdéses autót lefoglalták.    A portál a rendőrségtől és az erdészettől is tájékoztatást vár megkeresésükre az esettel kapcsolatban. 

Update

A Pest megyei rendőrség vasárnap este a portálnak az alábbi választ küldte:
„Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat 42 éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

Szerző
Frissítve: 2020.07.05. 19:39