Előfizetés

Ellenőrizze szelvényét! Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.05. 16:58

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 14 (tizennégy) 23 (huszonhárom) 31 (harmincegy) 35 (harmincöt) 41 (negyvenegy) 43 (negyvenhárom)    Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 37 darab, nyereményük egyenként 349.635 forint; 4 találatos szelvény 1.749 darab, nyereményük egyenként 7.395 forint; 3 találatos szelvény 30.320 darab, nyereményük egyenként 2.035 forint. 

Zivatarok, viharos szél hűti le a levegőt hétfő délután

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.05. 16:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A leghidegebb órákban 13-19 Celsius-fok lesz.
A jövő hét elején lehűl, de aztán ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Hétfőn a többórás napsütés mellett néhol lehet gyenge zápor, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és akkor egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. A szél főként a Dunántúlon megerősödik, estétől többfelé viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 13-19 Celsius-fok lesz. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő. Arra is felhívták a figyelmet, hogy hétfőn a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Keddre virradó éjjel sokfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar, aztán délelőtt a Dunántúlon, délután keletebbre is megszűnik a csapadék. Napközben csökken a felhőzet, délután már keleten is gomolyfelhősre, naposra fordul az idő. A szél erős, több helyen viharos lesz. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet 17-24 fok között alakul, keleten lesz napközben a hűvösebb. Szerdán, csütörtökön és pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán 7-13, csütörtökön 9-16, pénteken 12-17 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet szerdán 23-27, csütörtökön 26-31, pénteken 27-32 fok között valószínű. Szombaton több órára kisüt a nap. Helyenként - inkább az ország északi és nyugati részén - zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon megélénkülhet, megerősödhet a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között várható. Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan zápor, zivatar várható. A szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 17-22 fok lesz. Napközben 24-30 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ujhelyi: a kormány letett az euró bevezetéséről

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.05. 14:39

Fotó: Christian Creutz / Európai Parlament
A szocialista EP-képviselő szerint rezsim a forint gyengítésével szembemegy a magyar érdekekkel.
Orbán Viktor és kormánya tudatosan gyengíti a forintot és nyerészkedik vele a magyar emberek kárára, miközben a magyar érdekekkel és saját korábbi hitvallásukkal szemben távol tartják hazánkat az euró-zónához való csatlakozástól – állítja Facebook-oldalán közzétett, a „rezsim bűneire” 253. alkalommal figyelmeztető nyílt levelében Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő. Szerinte a Fidesz letett a nemzeti önbecsülés megerősítéséről, hiszen azt nem csak a legutoljára, 2009-ben készített, de ma is hatályos európai programjában kiemelt helyen szerepelt az euró bevezetéséhez szükséges maastrichti konvergencia-kritériumok teljesítése. 
„A nemzeti önbecsülés szempontjából is fontos fegyvertény lesz az euró bevezetése”

– írta több mint tíz éve a Fidesz.

– Az uniós pénz bevezetése nem választás kérdése, hanem vállalt kötelességünk, amelyet a csatlakozási szerződés aláírásával vállaltunk – hívta fel a figyelmet Ujhelyi István, aki szerint ennek nem tesz eleget az Orbán-kormány. Kiemelte:  „A Fidesz a közös valutával kapcsolatban évek óta összevissza beszél és rendre az éppen aktuális – leginkább a kitartott oligarchák – anyagi érdekeit figyelemben tartva viszonyul az euró bevezetéséhez.” A szocialista EP-képviselő szerint mindez egyszerű, primitív nyerészkedés. Mint sorolta, a szlovákok és a szlovének után Bulgária és Horvátország is három éven belül bevezetné a közös valutát. – Orbán Viktor még 2004-ben, ellenzéki vezetőként a forint kormányzati gyengítését egyszerű lopásnak nevezte, mert „ellopják vele a pénzt az emberek zsebéből” azzal, hogy a fizetésüket leértékelik – emlékeztetett Ujhelyi István, aki szerint sok mindet elárul a helyzetről:
„Amikor a Fidesz átvette a hatalmat 2010-ben, az euró árfolyama kevéssel haladta meg a 280 forintot, most pedig történelmi magaslatokban van az árfolyam, már 356 forintot kell fizetni egyetlen euróért.”