Előfizetés

A WHO befejezte hidroklorokin-tesztjeit

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.05. 07:48
Illusztráció
Fotó: MIGUEL SCHINCARIOL / AFP
Koronavírussal fertőzött betegek gyógyulását vetették össze ilyen gyógyszereket nem kapó betegek állapotának alakulásával.
Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szombaton bejelentette, hogy befejezte a malária ellen használatos, hidroklorokin nevű gyógyszer tesztelését a koronavírus ellen. A szervezet szakértői bizottsága áttanulmányozta a jelentéseket, amelyek hidroklorokin és lopinavir/ritonavir gyógyszerkombinációval kezelt, koronavírussal fertőzött betegek gyógyulását vetették össze ilyen gyógyszereket nem kapó betegek állapotának alakulásával. Az eredmény: nem vagy alig csökkent a halandósága a gyógyszerkombinációval kezelt betegeknek a szokásos terápiával ápoltakéhoz képest. 

Tüntetők közé hajtott egy autó Seattle-ben, két ember súlyosan megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.04. 19:56

Fotó: JASON REDMOND / AFP
A 27 éves sofőr helyi lakos, a rendőrök őrizetbe vették.
Két nő megsérült, amikor egy autó tüntetők egy kisebb csoportja közé hajtott az amerikai Seattle városában, egy lezárt autóúton – írja a BBC, a hírt a 444.hu vette észre. Egy 24 éves nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, és a másik, 32 éves nő is súlyos sérüléseket szenvedett. Az útszakasz ekkor már le volt zárva egy szombatra tervezett demonstráció miatt. A tüntetőket elgázoló autó sofőrjének kettő, az utat lezáró autót is kellett kerülnie. A 27 éves sofőr helyi lakos, őrizetbe vették, de a rendőrség közleménye szerint még nem nem igazolódott, hogy szándékos támadás történt. A május 25-én, erőszakos rendőri fellépés következtében Minneapolisban meghalt George Floyd tragédiája után óriási tüntetéshullám alakult ki az Egyesült Államokban a rendőri erőszak miatt. 

Tüntettek a németországi vágóhídnál, ahol több mint 1500 alkalmazott fertőződött meg

MTI
Publikálás dátuma
2020.07.04. 19:14

Fotó: Guido Kirchner / AFP / dpa Picture-Alliance
„Ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának” – követelték a tiltakozók.
Aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat koronavírus által érintett egyik vágóhídnál Németország nyugati részén a munkakörülmények javítását követelve. Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy
„ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”.

„Állítsák le a húsipart!” – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. Más tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput.   A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat. A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el az új koronavírust. Emiatt a rheda-wiedenbrücki üzem környékén is korlátozásokat kellett bevezetni. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.