Sokfelé riasztották a vihar miatt a tűzoltókat, Budapesten rádőlt két emberre egy fa

Publikálás dátuma
2020.07.02. 17:28
Budapesti tűzoltó egy júniusi vihar után
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A 46 éves nőt és a 14 éves lányt a Szent János Kórházba vitték.
Rádőlt két emberre egy fa csütörtök délután a főváros I. kerületében lévő Sikló utcában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete az MTI-vel. A BRFK szerint egy 46 éves nőre és egy 14 éves lányra dőlt rá a fa. A sérülteket a Szent János Kórházba vitték a mentők – tették hozzá.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a csütörtök délutáni vihar miatt már 25 helyszínen kellett beavatkozniuk Budapesten a tűzoltóknak. Kisdi Máté elmondta, hogy a zivatarral, olykor felhőszakadással és erős széllel járó időjárás Budapest déli részén, leginkább a XXIII. kerületben okozott gondot, de a IX. és a XIX. kerületből is érkeznek bejelentések károkról. A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, az áramszolgáltató szakembereinek segítségére is szükség volt. A szóvivő elmondta azt is, hogy a Pest megyei Dunaharasztiban házak pincéjét öntötte el az esővíz, a Némedi út és a Dózsa György út találkozásánál pedig az aluljárót elárasztotta a víz, a forgalom ott már torlódik.

Halálos baleset – Teherautóval ütközött egy motoros az Alleenál

Publikálás dátuma
2020.07.02. 15:26

Fotó: police.hu
A Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződését lezárták.
Összeütközött egy teherautó és egy motoros Budapest XI. kerületében, a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésénél. A motoros olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt – írja a police.hu. A baleset miatt a fenti kereszteződést lezárták, a rendőrök a gépjárműforgalmat a Fehérvári útról a Móricz Zsigmond körtér felé, illetve az Október huszonharmadika utca irányából érkezőket a Fehérvári útra terelik. 
Szerző

Megtalálták a 2006-ban eltűnt szentesi nő holttestét

Publikálás dátuma
2020.07.02. 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Korábbi élettársa ellen európai elfogatóparancsot bocsátottak ki.
A police.hu oldalon azt írják: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást. Egy szentesi nő, albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján az asszony életellenes bűncselekmény áldozatává vált. A KR NNI munkatársai megtalálták és azonosították az eltűnt nő földi maradványait. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal – a nő korábbi élettársával – szemben az ügyben a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfi jelenleg az olasz hatóságok őrizetében van, Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság. Az ügyben az országos rendőrfőkapitány korábban 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.
Szerző