Előfizetés

Tragédia a budai Várban: lezuhant a díszkandeláberről egy villanyszerelő (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 19:21
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még vizsgálják, mi okozhatta a balesetet, az áramütést már kizárták.
Leesett egy csaknem négy méter magas, a budai Vár hangulatába illő díszkivilágítási kandeláberről egy villanyszerelő, aki nem élte túl a balesetet – számolt be kedden a múlt pénteken történtekről az RTL Híradó. A történelmi helyszínen az időszakos karbantartást végezték a BDK Kft. szakemberei, amikor megtörtént a baj.   – Azonnal riasztottuk a Markó utcai rohamkocsinkat – mondta a televíziónak Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette: egy 60 év körüli férfi szenvedett súlyos gerinc- és egyéb belső sérüléseket. Már a helyszínen is életmentő beavatkozásra volt szükség. Válságos állapotban szállították kórházba, szombaton azonban belehalt sérüléseibe. Pap Zoltán, a BDK Kft. ügyvezetője elmondta: nagyon szigorú munkavédelmi- és eszközhasználati intézkedések vannak életben a cégnél. A baleset körülményeit még vizsgálják, de azt már kizárták, hogy áramütés okozta volna. Az ügyvezető hozzátette: a villanyszerelő munkavezető, évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégájuk volt, akit saját halottjuknak tekintenek, a temetéséről később gondoskodnak.

A kutyájával együtt tűnt el János

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 17:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 58 éves Mihalicz János ügyében - írja a police.hu.    A férfi 2020. június 27-én, Nagybakónakon található otthonából a kutyájával ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról; a rendőrök jelenleg is keresik. Mihalicz János körülbelül 165 centiméter magas, rövid, ősz hajú férfi. 
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Mihalicz Jánost felismeri, és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-93-321-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 17:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi összesen 73 millió forint kárt okozott öt embernek.
A Monori Járásbíróság 6 év 2 hónapos börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki egy gyömrői szociális otthon vezetőjeként kifosztotta a gondozottak bankszámláit - tájékoztatta Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-t. A vádlott, akit folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt talált bűnösnek a bíróság, összesen 73 millió forint kárt okozott öt sértettnek - közölték. A közlemény szerint, a férfi 2003 óta dolgozott az intézményben, 2013 óta intézményvezetőként. Feladatai közé tartozott a pszichiátriai és szenvedélybetegek, illetve fogyatékos személyek ellátásának és ápolásának megszervezése. A vádlott elhatározta, hogy a szociális otthon tehetősebb lakóinak bizalmába férkőzve, kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva a bankszámláikról beleegyezésük és tudtuk nélkül átutalásokat intéz a saját bankszámlájára, a pénzt pedig saját magára fordítja. Az egyik sértett esetében a pénz mellett az idős nő érzelmeit is kihasználva két ingatlanjának megszerzését is eltervezte. A bíróság mellékbüntetésként a vádlottat 7 évre eltiltotta a közügyek, illetve 8 évre a foglalkozásának gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék.