Előfizetés

A kutyájával együtt tűnt el János

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 17:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 58 éves Mihalicz János ügyében - írja a police.hu.    A férfi 2020. június 27-én, Nagybakónakon található otthonából a kutyájával ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról; a rendőrök jelenleg is keresik. Mihalicz János körülbelül 165 centiméter magas, rövid, ősz hajú férfi. 
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Mihalicz Jánost felismeri, és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-93-321-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 17:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi összesen 73 millió forint kárt okozott öt embernek.
A Monori Járásbíróság 6 év 2 hónapos börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki egy gyömrői szociális otthon vezetőjeként kifosztotta a gondozottak bankszámláit - tájékoztatta Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-t. A vádlott, akit folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt talált bűnösnek a bíróság, összesen 73 millió forint kárt okozott öt sértettnek - közölték. A közlemény szerint, a férfi 2003 óta dolgozott az intézményben, 2013 óta intézményvezetőként. Feladatai közé tartozott a pszichiátriai és szenvedélybetegek, illetve fogyatékos személyek ellátásának és ápolásának megszervezése. A vádlott elhatározta, hogy a szociális otthon tehetősebb lakóinak bizalmába férkőzve, kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva a bankszámláikról beleegyezésük és tudtuk nélkül átutalásokat intéz a saját bankszámlájára, a pénzt pedig saját magára fordítja. Az egyik sértett esetében a pénz mellett az idős nő érzelmeit is kihasználva két ingatlanjának megszerzését is eltervezte. A bíróság mellékbüntetésként a vádlottat 7 évre eltiltotta a közügyek, illetve 8 évre a foglalkozásának gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék. 

Tűz volt a vasúttörténeti parkban

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 16:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek.
Kigyulladt egy személyvagon kedd délután Budapesten, az Angyalföld és Zugló határán található Magyar Vasúttörténeti Park területén. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek, de a vagon teljesen kiégett. Senki nem sérült meg.