Bozótvágóval összekaszabolta a szomszédasszonyt, és megerőszakolta 12 éves féltestvérét

Publikálás dátuma
2020.06.29. 21:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az orvosszakértő szerint a férfi elmeállapota nem befolyásolta tetteit.
Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a 22 éves férfinak a letartóztatását, aki bozótvágó késsel támadt egy 42 éves asszonyra a három gyermeke előtt, írja a 24.hu. K. Dániel a gyanú szerint becsöngetett a társasház első emeletén lakó szomszédjához, majd amikor a nő az ajtót résnyire kinyitotta, a férfi belökte a lakásba és egy bozótvágó késsel több alkalommal összekaszabolta a gyermekei előtt. Az anyukát kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét. A nyomozó hatóság ehhez az ügyhöz egyesített egy másik büntetőügyet is, amelyben a fiatalt azzal gyanúsítják, hogy december 25-én megerőszakolta a 12 éves kiskorú féltestvérét, és gyermekpornográf felvételeket tárolt a lakásán talált notebookon. Kiderült, hogy egy titkos naplót is találtak az albérletében, amely tele volt szexuális fantáziálással. A füzet a gyilkosság napján azzal zárul: “a sátán segítségével megpróbálok gyilkolni, hátha sikerül”. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint K. Dániel semmi olyan kóros elmeállapotban nem szenvedett a bűncselekmények elkövetésekor, ami korlátozta vagy befolyásolta volna a cselekménye felismerésében, így büntethető. A férfi részleges beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során.
Szerző

Ismeretlen okból a Dunába hajtott a férfi, az autó elmerült

Publikálás dátuma
2020.06.29. 20:01
FOTÓ: Thinkstock
A sofőr szerencsére ki tudott úszni.
Elsüllyedt egy autó a Dunában Dömsöd Napospart nevű részénél - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Miután ismeretlen okból a Dunába hajtott, a sofőr ki tudott úszni a partra, az autó azonban elmerült.       Várják a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatát, hogy felderítsék a jármű pontos helyzetét a mederben, majd döntenek a kiemelés módjáról - tette hozzá. 
Szerző
Témák
Duna elsüllyedt

Drogot árultak a Szigeten a két holland srác, öt év fegyház lett a vége

Publikálás dátuma
2020.06.29. 18:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Öt év fegyházbüntetésre ítélte a Sziget Fesztiválon drogot áruló két fiatalt elsőfokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék. A két 23 éves holland férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg. A hétfői előkészítő ülésen a vádlottak beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A törvényszék elfogadta a nyilatkozatokat és nem folytatott le bizonyítási eljárást. Az elsőfokú ítélet szerint az egyik vádlott 2019-ben Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és MDMA-tartalmú tablettát (ecstasyt) szerzett be, majd rávette társát, hogy segítsen a drogot Magyarországra hozni és az augusztusi Sziget Fesztiválon értékesíteni. Miután a rendezvény biztonsági szolgálata felfigyelt a drogárusok tevékenységére, a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatta őket. A fiatalok ruházatából, sátrából, az általuk bérelt széfből és a gépkocsijukból jelentős mennyiségű kábítószert, az értékesítéshez használt eszközöket, árlistákat, valamint készpénzt foglaltak le - írták. A bíróság szerint enyhítő körülmény a vádlottak büntetlen előélete, a bűnösség beismerése és a megbánásuk, súlyosító körülmény viszont, hogy a jelentős mennyiséget többszörösen meghaladó kábítószerrel kereskedtek. A törvényszék szerint a vádlottak esetében a büntetéssel elérni kívánt célok a törvényi minimumban meghatározott szabadságvesztéssel is elérhetők. Ezért öt év fegyházra ítélte és négy évre kiutasította Magyarország területéről őket. Az ítélet nem jogerős. A bíróság megszüntette a vádlottak letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletüket: a kijelölt ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatják el, a magatartási szabályok betartását pedig a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni - közölte a Fővárosi Törvényszék. Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-vel azt közölte, hogy az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetések lényeges súlyosítása érdekében fellebbezett. 
Szerző
Témák
sziget drog holland