Levette a trapézfarmerját, és támadásba lendült a szatír

Publikálás dátuma
2020.06.29. 17:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szeméremsértés miatt folytat nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság, írja a police.hu. Ami a történteket illeti: egy férfi 2020. június 10-én 17 óra tájban a Szilárd Leó parkban található játszótértől követni kezdett egy nőt, a dr. Veress Endre utcára érve a férfi alul meztelenre vetkőzött, majd hátulról megfogta a nőt. A férfiről kamerafelvétel készült. Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök egy körülbelül 185-190 centiméter magas, 40-50 év körüli férfit keresnek, aki átlagos testalkatú. Jellegzetesen nagy orra van, haja rövid, barna és őszülő, szakállat és bajuszt nem viselt. Az elkövetéskor hosszú, trapézformájú, kék farmernadrágot, valamint egy sötétkék, hosszú ujjú felsőt viselt. A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy, aki látta az esetet, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 - 16; p: 8 - 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.
Szerző
Témák
szatír

Milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat - 30 ezer fős pedofilhálózatra bukkantak

Publikálás dátuma
2020.06.29. 15:49
Képünk illusztráció
Fotó: Rolf Kremming / AFP
Az interneten „szakmai” tanácsadással is szolgáltak a bűnözők a még tapasztalatlan társaiknak.
Megdöbbentően kiterjedt, németországi központú nemzetközi pedofilhálózatra, harmincezernél is több gyanúsított nyomára bukkantak – jelentette be Peter Biesenbach. Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi igazságügyi miniszter a tavaly ősszel kezdődött nyomozás előzetes eredményeiről szólva kiemelte: az eddigi feltételezésekhez képest jóval kiterjedtebb a szervezkedés az interneten a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekre. – Az online beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások segítségével nem csak bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek. A sok ezer résztvevő meg is tárgyalja a dokumentált eseteket, bátorítják, biztatják visszaélésekre készülő társaikat, tapasztalatokat cserélnek és tanácsokat osztanak meg, például arról, hogy milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat a szexuális bántalmazás előtt – fejtette ki a miniszter.

Süllyed a gátlásküszöb: három hónapos áldozat is volt

A nyomozás megrázó és mélyen felkavaró leiratokat gyűjtött össze a hálózat kommunikációjáról. Peter Biesenbach szerint  az ott uralkodó légkör révén „süllyedhet a bűncselekményektől eltántorító gátlásküszöb, így olyan személyek is gyermekek ellen fordulhatnak, akik a pedofíliát támogató környezet nélkül nem vetemednének erre”. Az úgynevezett Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügy tavaly októberben kezdődött. Kiindulópontja a Köln melletti városban egy családi ház, amelynek időközben bíróság elé állított 43 éves tulajdonosa a vád szerint 79 szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt. Eddig 72 embert gyanúsítottak meg pedofil bűncselekményekkel. Többségük észak-rajna-vesztfáliai. Az első ítéletet egy 27 éves katona ellen hozták, aki négy kisgyermek, köztük lánya és mostohafia ellen követett el bűncselekményeket, legkevesebb harmincat. Tíz év szabadságvesztésre ítélték, és elrendelték kezelését egy zárt elmegyógyintézetben.
Szerző

Láncfűrész a sufniból, óra a nappaliból, és még a kultúrba is betört valaki a rendőrök szeme láttára

Publikálás dátuma
2020.06.29. 15:13

Fotó: police.hu
Órával, ékszerrel, kaszával, láncfűrésszel és készpénzzel távoztak a rendőrkézre került férfiak.
Egy hét alatt legalább három házba tört be Szekszárdon az az 51 éves kisnaményi férfi, akit még június 28-án letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság. A police.hu beszámolója szerint a tolnai megyeszékhelyen egy nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2020. június 25-én a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. Az elmúlt több mint egy hétben két másik betörést is felfedeztek, amelyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A szekszárdi rendőrök június 25-én délután fogták el a férfit, akinek ruházatát átvizsgálták, és betöréshez használható eszközöket, valamint a feljelentésben említett ékszereket is találtak. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg.  A police.hu arról is hírt adott, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncön a helyi rendőrőrs járőrei a kultúrház betörőjét fogták el a helyszínen. A tettes saját magát buktatta le, amikor vasárnap kora délután tört be az épületbe, de az ott járőröző rendőrautó láttán, sietve becsukta az az egyébként abban az időszakban zárva tartott épület még nyitott ajtaját. A járőrök végül az épületben elbújt betörőt elfogták, és előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Lezárult viszont annak a 36 éves tapolcai férfinak az ügye,  aki kétszer is visszament lopni ugyanabba a szentbékkállai ingatlanba.  A férfi 2019 májusában kétszer tört be a házba, ahonnan először a melléképületből egy fűkaszát és egy láncfűrészt vitt el, majd néhány nap múlva több tízezer forintot zsákmányolt a konyhából. A gyanúsított beismerte a tettét, és elmondta, hogy a lopott gépeket továbbértékesítette. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozati iratokat átadta az ügyészségnek.
Szerző