Előfizetés

Súlyosabb büntetést kérnek a férfira, aki a pulóvere miatt ölte meg munkatársát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.29. 12:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyész a férfi letartóztatásának megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be, szerinte a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést a csolnoki emberölés ügyében. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirati tényállás szerint a sértett és az elkövető egy régészeti feltáráson dolgoztak együtt. A férfi sérelmezte, hogy a fázó munkatársa magára vette a pulóverét, ezért követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26 ezer forintot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni. A férfi ebből arra következtetett, hogy a munkatársa nem akarja kifizetni neki a pénzt és a napi munka során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, sőt –amennyiben nem kapja meg a pénzét – megszúrja őt. A munkavégzést követően a vádlott és a sértett Csolnokon, egy kocsma előtt találkozott. A sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni. A férfi szó nélkül, hirtelen ököllel arcon ütötte olyan erővel, hogy a sértett a földre esett. A szemtanúk a férfit a sértettől távolabbra szorították, de ő késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett is az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta őt. A sértett a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a tettét megelőzően kábítószert fogyasztott és a helyszínről még azelőtt távozott, hogy a rendőrök megérkeztek volna, hiába próbálták többen visszatartani. A férfi az esti órákban úgy vezetett autót, hogy szervezetében kábítószer volt. A Tatabányai Törvényszék múlt szerdán az ügyészi vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a férfi letartóztatásának megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.

Gyilkosság Kőbányán: beismerte tettét a gyanúsított

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.29. 12:09

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A rendőrség az őrizetbe vétele után azonnal kezdeményezte V. Róbert letartóztatását.
Beismerte bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során az a 42 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap megölt egy 78 éves férfit Kőbányán – közölte a 24.hu megkeresésére a BRFK sajtóosztálya. Korábban mi is beszámoltunk arról: a BRFK ügyeletére vasárnap 13 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy bántalmaztak egy idős férfit a Kőrösi Csoma Sándor utca egyik lakásában. A nyugdíjas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrök már a helyszínen elfogták a gyilkossággal gyanúsítható V. Róbertet. A 42 éves férfi beismerte a tettét a kihallgatása során, a rendőrség pedig az őrizetbe vétele után azonnal kezdeményezte is a letartóztatását. Erre várhatóan kedden sor is kerül – írja a portál.
Kapcsolódó
Megöltek egy 78 éves férfit Kőbányán

Egy elvágott budapesti kábel miatt késik több vonatjárat is

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.29. 12:06
Képünk illusztráció
Fotó: Béres Márton / Népszava
Nem működik egy biztosítóberendezés sem, több szerelvény menetrendjét, útvonalát módosították.
Hosszabb menetidővel járnak a vonatok több vonalon Budapesten, mert kábelvágás miatt biztosítóberendezés hibásodott meg – közölte a Mávinform hétfő délelőtt. A Keleti pályaudvar-Ferencváros-Kelenföld, illetve a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vonalszakaszon hosszabb menetidővel kell számolni. A hiba érinti a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Győr vonalat is, ahol 30-50 perces, de akár egyórás késések is lehetnek. Felhívták a figyelmet arra, hogy hétfőn több délelőtti vonatjárat kimarad, továbbá a Déli pályaudvar-Martonvásár, a Kőbánya-Kispest-Martonvásár közötti és onnan a fővárosba visszainduló elővárosi vonatok sem közlekednek egyelőre. A Mávinform jelezte azt is, hogy a késések csökkentése érdekében egyes vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Székesfehérvár kerülőútvonalon közlekednek.