Előfizetés

Gránáttal a kézben korzózott egy strandoló Velencén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.28. 19:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fürdőző még a strandon találta az aknavető gránátot, amit egy zebra mellett hagyott.
 Korzó strandján egy fürdőző talált egy (feltehetően második világháborús) gránátot. A gránátot a Tópart utcai zebránál tette le, és értesítette a rendőrséget. Ezért a Tópart utca a további intézkedésekig le van zárva – írta vasárnap hivatalos Facebook-oldalán a velencei önkormányzat. Bejegyzésüket a 24.hu szúrta ki.
A hír felélénkítette  a kommentelőket; valaki azzal viccelődött, hogy legalább lesz hely a strandon – mások azon szörnyülködtek, hogy egyáltalán hozzányúlt a szerkezethez. Nekik adott igazat Markovics Zita, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szóvivője is. Mint a Népszavának elmondta, a kérdéses gránát egy II. világháborús, olasz gyártmányú, 80 milliméteres aknavető gránát volt – kilőtt állapotban, gyújtószerkezettel együtt.
Nagyon is reális volt a veszélye tehát annak, hogy gránátot megmozdító strandoló és a közvetlen környezetében lévők is felrobbanhattak volna.

A szerkezetet fél hét körül szállították el a helyszínről a tűzszerészek, addig rendőrök biztosították a terepet.

Megöltek egy 78 éves férfit Kőbányán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 42 éves férfit a helyszínen elfogtak, elszámoltatása folyamatban van.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2020. június 28-án 13 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor utca egyik lakásában egy idős férfit bántalmaztak - írja a police.hu.  A mentőszolgálat munkatársai a 78 éves férfi életét már nem tudták megmenteni. A kiérkező rendőrök a feltételezett elkövetőt, egy 42 éves férfit a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van.   

65 éves asszonyt mentettek ki a rendőrök a Dunából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:03

Fotó: MARKOSZOV SZERGEJ
A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei vasárnap dél körül vették észre, hogy a Lánchídnál egy nő van a vízben.
A police.hu beszámolója szerint a rendőrök egy hajómestertől kértek vascsövet és kötelet, amit bedobtak a nőnek, akit az erős sodrású folyóból a két rendőrnek a helyszínre siető társaik segítségével sikerült kimenteni. A 65 éves nőt további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak.