Előfizetés

Mutatjuk a hatos lottó eheti nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.28. 16:43

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 26. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 2 (kettő) 4 (négy) 29 (huszonkilenc) 32 (harminckettő) 36 (harminchat) 39 (harminckilenc)    Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 24 darab, nyereményük egyenként 556.230 forint; 4 találatos szelvény 1.130 darab, nyereményük egyenként 11.815 forint; 3 találatos szelvény 24.461 darab, nyereményük egyenként 2.475 forint. 

Az összes Balaton-parti ingatlant megvenné M. Lőrincz

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2020.06.28. 14:36
M Lőrincz nevében üzent a kutyapárt, a hirdetés akár valódi is lehetne
Fotó: MKKP/Facebook
Óriásplakát figyelmeztet a NER legnagyobb befektetőjének csillapíthatatlan étvágyára.
„Ingatlant vásárolnék a part 500 méteres körzetében. Az összeset!”

- üzeni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt balatoni óriásplakátja.

A hirdetést a fiktív M. Lőrincz nevében tették közzé, egyszerre vicces és nyomasztó utalásként Magyarország leggazdagabb oligarchájára, a felcsúti gázszerelőből multimilliárdossá lett Mészáros Lőrincre.
A NER legsikeresebb üzletembere valóban elképesztő ütemben terjeszkedik a Balaton-parton, érdekeltségei szinte minden jelentősebb üdülővárosban megtalálhatóak, Tiborcz István és Garancsi István beruházásainak szomszédságában. Mint arról lapunk beszámolt, a Mészáros-féle Hunguest Hotels lánc az Erzsébet-program révén a rászorulók üdültetésén is jól keresett Balatonvilágoson és Keszthelyen.
A társaság belföldi bevételeinek nagyjából 6 százaléka származott az Erzsébet-programból. A szállodalánc 26,8 milliárd forintos összesített forgalma mellett 3,1 milliárd forintos adózott eredményt könyvelhetett el. A láncolat idén egyébként 850 dolgozóját küldte el a koronavírus-járvány idején, majd 17,7 milliárdos állami támogatást kaptak a Magyar Turisztikai Ügynökség megnövelt járványügyi keretéből.  

Mosolygós Gyurcsánnyal hekkelték meg a konzultációs plakátokat

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2020.06.28. 13:36
Gyurcsány fejével hekkelték meg a nemzeti konzultációt
Fotó: olvasói fotó / Népszava
Megtévesztő hadművelet: DK elnökének portréja virít több fővárosi hirdetőoszlopon is, a nemzeti konzultáció hívatlan vendégeként.
Ismeretlenek Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció több fővárosi plakátjára, több olvasói levelet kaptunk a plakáthekkelésről.
Az egyik Népszavának küldött kép a Harminckettesek terén készült – a hirdetőoszlopon Gyurcsány mosolygós képét a „Te országod, A te hangod” - felirat alá illesztették. A DK elnökének portréja kiugrik a plakáton látható több tucatnyi reklámarc közül, így úgy tűnhet, mint a Gyurcsány Ferenc szeretne konzultálni a koronavírusról a lakossággal – vagy a kormány a DK vezetőjével.
olvasói fotó
Fotó: Népszava
Nem ez az első alkalom, hogy valaki próbálja meghekkelni a kormány 13 pontos, a koronavírus mellett sorosozó-migránsozó új kérdőívét. Hadházy Ákos és Szél Bernadett elkezdte összegyűjteni a már kipostázott konzultációs ívek anonim, személyes adatok nélküli nyomtatványait – és kérik a konzultációs folyamattal egyet nem értők segítségét is.
Akciójuk eddig sikeres volt, Hadházy a Klubrádiónak elmondta, hogy Jászberényben két óra alatt 500 ilyen lapot gyűjtöttek be egy pult mellett állva, de várják a névtelenül beküldött lapokat egy alapítványi címre is.
A gyűjtögetéshez időközben csatlakozott a Momentum, az MSZP és a DK, országszerte számos helyszínre települtek ki, ahol személyesen lehet leadni a konzultációs íveket. A kormányt láthatóan zavarja a konzultációs ívek alternatív begyűjtése, erre utal, hogy támadásba lendült médiájuk is: a Magyar Nemzet arról írt, hogy az akcióval törvényt sérthetett Hadházy, és idézték Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) elnökét, aki adatvédelmi szempontból aggályosnak nevezte az akciót, mondván, Hadházyék adatbázisépítésre használhatják fel (az amúgy hangsúlyozottan név és személyes adat nélkül kért) íveket.