Előfizetés

Tévedésből megverte szomszédját egy siófoki férfi

V. A.
Publikálás dátuma
2020.06.25. 09:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azt hitte, ő ütötte el majdnem az úttesten áthaladó gyermekét.
Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 27 éves férfi ellen, aki tévedésből verte meg egyik szomszédját. A vádlott egy Siófok környéki faluban lakott, s a háza udvaráról látta, hogy egy nagy sebességgel haladó autó majdnem elsodorta az úttesten áthaladó gyermekét. Azt hitte, hogy a kocsit az egyik közelben lakó ismerőse vezette, ezért dühösen átrohant hozzá. A szomszéd pechére éppen akkor tolatott be az udvarába, így a férfi immár biztos volt benne, hogy ő a száguldozó, ezért amikor üvöltözve odaért, a lehúzott első ablakon keresztül behajolt és lefejelte a sofőrt, akinek eltörte az orrát. Rosszul járt az a férfi is, aki szemtanúja volt a fenyítésnek, s hogy megakadályozza a további erőszakot, megpróbálta elmagyarázni a támadónak, hogy nem az autóban ülő ütötte el majdnem a gyerekét, mert ő is kapott egy pofont. Az ügyészség a bűncselekményt beismerő és azt megbánó vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására irányuló tett indítványt.

Csaknem kétmillió forint pótdíjat fizetett be a bliccelések tavalyi rekordere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.25. 08:15

Fotó: Népszava
Összesen 48-szor pótdíjazták a BKK járatain, a befizetések elmulasztása miatt nyolc végrehajtási eljárás indult ellene.
Közzétette a tavalyi pótdíjbefizetési toplistát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a csúcstartó csaknem kétmillió forintot fizetett be. A BKK kiemelte: a felsorolt összegek nem csupán fizetési elvárások, hanem már konkrét, teljesített befizetések. Ezek többségét jogi eljárásokat követően fizették be a pótdíjazott utasok. A toplista a következőképp alakul:
  • 1 915 388 forint
  • 1 635 135 forint
  • 1 030 250 forint
  • 948 735 forint
  • 930 889 forint
  • 920 351 forint
  • 858 109 forint
  • 850 691 forint
  • 824 801 forint
  • 794 142 forint
A közlemény szerint
a negatív rekordert összesen 48-szor pótdíjazták a BKK járatain, a befizetések elmulasztása miatt 8 végrehajtási eljárás indult vele szemben.

A kiszabott pótdíjak befizetésével töredékére lehetett volna csökkenteni a notórius bliccelő kiadásait, és a pótdíjazással járó adminisztrációt – teszik hozzá. Hangsúlyozzák: nem csak a közlekedési társaságoknak, hanem az utasnak is az az érdeke, hogy minél előbb rendezve legyen a kiszabott pótdíj. Bár a 8 ezer vagy a 16 ezer forintos kezdeti összegek elsőre soknak tűnnek, ennek ellenére nem éri meg halogatni a befizetést. „Nem érdemes abban reménykedni, hogy a pótdíjtartozás elévül, ugyanis a BKK ha kell, bíróságra viszi az ügyeket. Az eddigi pótdíjazási polgári pereket több mint 90 százalékában a BKK nyerte, ezekben az esetekben törvény szerint a pótdíj összegén kívül a per valamennyi költsége is a pótdíjazott utasra hárul” – írják, hozzátéve: a BKK igyekszik ügyfélbarát módon eljárni a pótdíjbefizetésekkel kapcsolatban, ezért lehetőséget biztosít a csekkes befizetésen kívül, az összeg banki átutalására, illetve a számlavezető bankfiókokban történő befizetésre. Ennek keretében fizetési emlékeztetőket küld ki, akár több havi részletfizetést is biztosít a pótdíjazottak számára, továbbá szeretné a közeljövőben lehetővé tenni a helyszíni pótdíjazáskor a bankkártyás fizetés. A BKK közleményében megjegyzi: a döntő többsége becsületesen megvásárolja az utazáshoz szükséges jegyeket. Emellett ugyanakkor sajnos minden évben vannak olyanok, akik nem csupán jegy, vagy bérlet nélkül utaznak, hanem figyelmen kívül hagyják a pótdíjazással járó kötelességeiket, felszólításokat is.

Eltemették a Deák téri késelés áldozatait

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.24. 15:17

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A gyanúsítottak letartóztatását meghosszabbította a bíróság.
Miközben eltemették az áldozatokat, meghosszabbította a bíróság annak a három fiatalembernek a letartóztatást, akiket az egy hónappal ezelőtti Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsítanak - írja a 24.hu. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a portál megkeresésére azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és két hónappal meghosszabbította mindhárom fogvatartott letartóztatását. A végzés nem végleges.  Májusban két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással Budapesten a belvárosban. Cs. Krisztián többször is megszúrta az egyik fiút akit – miután a földre került – az egyik társa többször fejbe rúgott. A késelő a helyszínről távozó másik férfi után ment és mellkason szúrta. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, de addigra már többen is elfutottak. A földön talált 16 éves és egy 21 éves fiú olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életüket. A két áldozattól, M. Lászlótól hétfőn, míg K. Gergőtől szerdán vettek végső búcsút. A tömegverekedés után kilnec embert előállítottak, közülük egy lány kivételével mindenkinél kimutatott valamilyen drogot a gyorsteszt. A gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint a két bűntársa, J. Marcell és J. Dániel is fogyasztott kábítószert a bűncselekmény előtt. Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.