Öt ember megsérült egy hármas karambolban Békéscsabánál

Publikálás dátuma
2020.06.13. 19:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset szombat este, a 47-es főúton történt.
Összeütközött három autó szombat este a 47-es számú főúton, Békéscsaba határában. A balesetben öten megsérültek – írja a police.hu. A helyszínelés miatt teljes útlezárás van érvényben. A Mezőberény felől érkezőket Mezőmegyer felé, a Békéscsaba irányából közlekedőket pedig a 44-es főút irányába terelik a rendőrök. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen közlekedjenek.
Szerző

Elütöttek egy utcán átszaladó gyereket Szabadkígyóson

Publikálás dátuma
2020.06.13. 15:21
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A gyermek súlyosan megsérült.
Elütöttek egy gyermeket Szabadkígyóson, súlyosan megsérült – számolt be róla a Körös Hírcentrum. Lipták András rendőrhadnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense a lapnak elmondta, hogy a gyermek az út egyik oldaláról a másikra szeretett volna átfutni, amikor az érkező autó elsodorta. Az érintett útszakasz teljes szélességében le van zárva.  
Szerző

Fiatal testvérek bántalmaztak életveszélyesen egy idős asszonyt, 3 ezer forintot loptak el tőle

Publikálás dátuma
2020.06.13. 13:08

Fotó: police.hu
Amíg a 20 éves férfi bántalmazta az áldozatot, addig 13 éves öccse pénzért kutatott a házban.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntett, valamint magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. S. 20 éves rétközberencsi lakos ellen – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. május 28-án éjszaka betört egy rétközberencsi lakóházba, és az ott élő 85 éves asszonyt minden előzmény nélkül bántalmazta, majd elhagyta a helyszínt. 
Az orvosszakértői vélemény alapján az asszony életveszélyes sérülést szenvedett.

A rendőrséget a történtekről másnap az asszony házi gondozója értesítette. A rendőrök rövid időn belül azonosították, és 2019. május 30-án otthonában elfogták a feltételezett tettest. A férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. H. S. beismerte a bűncselekmény elkövetését. Letartóztatását a bíróság a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartotta. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében a gyanúsított 13 éves öccse is részt vett. 
Az ingatlanba bejutva H. S. bántalmazni kezdte az idős asszonyt, miközben a testvére felkutatta a sértett pénztárcáját, és abból 3000 forintot lopott el. Ezután magára hagyva a magatehetetlen asszonyt, távoztak a házból.

A főkapitányság munkatársai a 13 éves fiút 2019. szeptember 4-én életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntett elkövetése miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.
Szerző