Előfizetés

Kigyulladt egy mozdony a siófoki vasútállomáson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.13. 12:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vonaton nem tartózkodott senki.
Kigyulladt a klímaberendezés egy villanymozdony tetején a siófoki vasútállomáson - közölte a honlapján a katasztrófavédelem. A mozdonyhoz két kocsi volt kapcsolva, a vonaton nem tartózkodott senki. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

„Hiába dudáltam, nem érdekelte” – Megszólalt a rablót megfutamító miskolci buszsofőr

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.13. 10:27

Fotó: Youtube
A férfi azt mondta: csak tette a dolgát, nem először fordult már elő ilyen, és ha több támadó van, akkor is közbelép.
Megszólalt a Blikknek a miskolci buszsofőr, aki múlt pénteken elkergette az idős nőre támadó rablót. Kis Károly Zsolt a lapnak elmondta: éppen megszokott útját járta a 21-es busz volánja mögött, amikor az út szélén figyelmes lett egy dulakodó férfira és bottal járó, idős áldozatára. – A buszból már láttam, hogy a fiatal kirabolni készült az idős nőt. Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit – mondta a lapnak a buszsofőr, aki a járművel gyorsan keresztbe állt az úttesten, majd kipattant a fülkéből. – Tudtam, hogy a fedélzeti kamera rögzíti a történteket, többek között ezért is álltam meg így, hogy látszódjanak a felvételek. Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás. A lap azt írja: magabiztos fellépés olyannyira kizökkentette a támadót, hogy hosszú másodpercekig farkasszemet nézett a hősies sofőrrel, majd eltűnt a bokrok között. Akkor még nem tudhatta, hogy olcsón megúszta a találkozást: az egykori honvéd 2004-ben Irakban is szolgált, ennél jóval keményebb helyzeteket is átélt. – Feltessékeltem a buszra, egy megállót utazott velem, majd leszállt. Hiába kérdeztem, hogy hívjak-e mentőt, szenvedett-e bármilyen sérülést, azt mondta, nincs baj. Mindenesetre remélem, hogy jól van – mondta, hozzátéve: csak tette a dolgát, nem először fordult már elő ilyen, és ha több támadó van, akkor is közbelép. A bűncselekmény csütörtökön jutott a rendőrség tudomására, amelyet követően a nyomozók még aznap azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásnak ügyészi indítványozására. 

150 milliós drogtanyát számoltak fel Budafokon a rendőrök (videó)

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.06.13. 08:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 26 éves kábítószer-kereskedőtől 36 millió forintot és majdnem 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.
Elfogtak egy 26 éves kábítószer-kereskedőt, akitől 36 millió forintot és 150 millió forint feketepiaci értékű kábítószert foglaltak le – közölte a rendőrség szombaton a police.hu honlapon.  – A rendőrök csütörtökön kutatást tartottak Budafokon egy családi házban, mert olyan információkat kaptak, hogy az ott lakó férfi, a 26 éves Sz. Bence kábítószerrel kereskedik – írták. A házhoz tartozó garázs szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiségében 43 tőből álló kannabiszültetvényt találtak. Ötven kilogrammnyi szárított kannabiszt, 33 kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist, csaknem 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát, valamint három nagy értékű kerékpárt és egy gépkocsit is lefoglaltak.
– A drog feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint

– közölték.

A férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A díler négy vevőjét kábítószer-birtoklás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként.