Előfizetés

Eltűnt - ezt a 46 éves férfit keresi a rendőrség (fotó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.07. 07:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Varga Csaba szombaton délután távozott egy pesterzsébeti kórházból.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 46 éves Varga Csaba eltűnése ügyében - írja a police.hu.    A rendelkezésre álló adatok szerint a budapesti férfi 2020. június 6-án 16 óra körül távozott egy pesterzsébeti kórházból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem adott magáról. A rendőrök jelenleg is keresik. Varga Csaba körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú. Eltűnésekor kék és fehér színű pólót, fekete nadrágot és fekete cipőt viselt.  
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Varga Csabát felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.   

Kisodródott egy éles kanyarban, meghalt egy motoros a Mátrában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.06. 18:15
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a 24-es számú főúton történt.
Kisodródott az úttestről egy motoros a 24-es számú főút Parádsasvár és Mátraháza közötti szakaszának egyik éles kanyarjában, és életét vesztette – írja a szombat délutáni balesetről a police.hu. A 2020. június 6-án 15 óra körül történt baleset miatti helyszínelés idején rendőri forgalomirányítás mellett haladt a forgalom. A 45 éves férfi az idén már a sokadik motorkerékpáros áldozat. A kedvező időjárás miatt az ország útjaira már nagy számban kirajzott járművek használóit ismét figyelmezteti a rendőrség:
„Csak a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartásával, fokozott óvatossággal és körültekintéssel valamint megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak!”

Mint azt a police.hu kiemelte, a motorosoknál a baleseti kockázat átlag feletti. – Ennek az oka, hogy a motorosokat a gépkocsik vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások, így sem karosszéria, biztonsági öv vagy légzsák és más energiaelnyelő zónák nem védik, így baleset esetén a testük közvetlenül sérül – sorolja a hivatalos rendőrségi honlap. A portál egyébként minden tavasszal felhívja a motorosok figyelmét a balesetek okaira. Ezek között évek óta az elsők között szerepel a sebesség rossz megválasztása, az elsőbbség meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés.

300 milliós kábítószerfogás egy magyar-szerb bűnbanda tordasi „laborjából” (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.06. 14:53
Több százmilliós drogfogás 2020. június 4-én Tordason
Fotó: police.hu
A kristályként ismert pszichoaktív szerből másfél mázsa drogot állíthatott volna elő az őrizetbe vett társaság.
Legalább 300-350 millió forint értékű metamfetamint foglaltak le budapesti rendőrök még csütörtökön a Fejér megyei Tordason egy „droglaborban” – közölte a police.hu. Mint írták, a BRFK felderítő főosztály kábítószer bűnözés elleni osztálya a bűnügyi bevetési osztály nyomozóival közös akciójuk során a 48 éves szombathelyi B. Pétert, a szintén 48 éves budapesti P. Gusztávot, valamint harmadik társukat, egy 51 éves szerb férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Őket jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, míg a Tordas mellett egy parkolóban elfogott 39 éves szigetszentmiklósi Sz. Ferenc ellen kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.
A nyomozók 40 liter nagytisztaságú, kristályként ismert hígítatlan metamfetamint, 12 liter már bekevert, metamfetamint tartalmazó folyadékot, valamint 100 liter folyékony vegyi anyagokat és fegyvereket is találtak.

Ezeket az összetevőket vegyítve, a társaság legalább 100-150 kilogramm amfetamint tudott volna előállítani. A rendőrök Tordason lefoglaltak két gáz- és riasztó fegyvert, egy légpisztolyt, valamint egy flóbert pisztolyt, továbbá B. Péter lakásán tartott házkutatáskor egy maroklőfegyvert is. A „droglabornál” egyébként még találtak három autót, csaknem 300 ezer forintot, 400 eurót és több mint 2 ezer szerb dinárt is.