Előfizetés

Ön látta? Ezt a 11 éves kisfiút keresi a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.05. 16:57

Fotó: police.hu
Tallárom Bence reggel dunakeszi otthonából indult útnak, azóta nem tért haza.
A kisfiú 2020. június 5-én reggel dunakeszi otthonából távozott, haza nem érkezett, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Az eltűnéséről tett bejelentést követően a Pest megyei rendőrök haladéktalanul megkezdték a fiú felkutatását, amely azóta is tart - írja a police.hu.  Az eljárás során eddig kiderült, hogy a gyermek a Dunakeszi, Fóti úton található temetőnél reggel 8 óra körül egy helyi buszra szállt fel. A fiú szeret a járművel utazni, így feltehető, hogy akár egyik buszról a másikra száll át. A gyermek körülbelül 160-165 cm magas, vékony testalkatú, rövid barna haja és barna szeme van. Eltűnésekor fekete bársony nadrágot, fehér sportcipőt, kapucnis fekete cipzáras felsőt viselt.
A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képen látható kisfiút, és a jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen munkaidőben (hétfő-csütörtök 7:30-16:00, péntek 7:30-13:30) a 2120 Dunakeszi Tábor u. 2. szám alatt lévő Dunakeszi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a +36-1/236-2883-as melléken, vagy tegyen bejelentés az ingyenesen hívható +36-80/555-11-es számú Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es és 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Éppen egy drogdílernél tartottak házkutatást a rendőrök a VII. kerületben, amikor becsöngetett a vevő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.05. 15:58

Fotó: police.hu
A férfi az ajtót nyitó nyomozót hitte eladónak.
Két férfi a VII. kerületben árult kábítószert, ellenük és több vásárlójuk ellen eljárás indult. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a kereskedők letartóztatását indítványozza - jelentette be az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint egy 35 éves férfi a VII. kerületben értékesített kannabiszt, kokaint és hasist. A férfi a kábítószert részben egy 40 éves férfitól szerezte be a kerületben. A rendőrök 2020. június 2-án késő este igazoltatták a 35 éves férfit és két vásárlóját, ezután pedig eljutottak a 40 éveshez is. 
Amikor a 35 éves férfinál tartottak kutatást a rendőrök, megjelent egy vevő, aki az ajtót nyitó nyomozót hitte eladónak, és tőle akart kábítószert vásárolni.

A Budapesti VII. kerületi Rendőrkapitányság a két – kereskedéssel gyanúsított – férfit őrizetbe vette, a nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat.

Házfoglalás lett a felújításból: alattomos módszerrel gyilkoltak meg egy idős asszonyt Érden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.05. 14:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A feltételezett tettes a nő bizalmába férkőzött, előbb az áldozat öntudatát majd életét oltotta ki a gyanú szerint.
Hidegvérrel kidolgozott és nehezen felderíthető gyilkosságról számol be a Pest Megyei Főügyészség: egy férfit azzal gyanúsítanak, hogy 95 éves áldozata bizalmába férkőzött, majd a vagyonáért megölte.
Az ügyészségi közlemény szerint a feltételezett elkövető az idős asszonnyal egy felújítási munka során ismerkedett meg, 2019 tavaszán. A férfi a sértett bizalmába férkőzött, majd titokban nyugtatót, altatót adagolt neki, hogy elkábítsa. Ezután rávette az asszonyt, hogy engedje át neki használatra az érdi házát, majd később aláíratott vele egy öröklési szerződést erről a ingatlanról és egy másik lakásról is. Miután a jó idő beköszöntével a sértett – korábbi szokásának megfelelően – kiköltözött az érdi házba, ott az elkövető tovább folytatta a gyógyszerezését, addig, míg a sértett teljesen legyengült. 
A gyanúsított, élve a lehetőséggel, 2019. június végén az ágyban fekvő sértettet úgy verte meg, hogy az ne hagyjon nyomot. A bántalmazás során az idős asszony bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, ez okozta fulladásos halálát is.

A halált a feltételezett elkövető jelentette be, magát az elhunyt rokonának beállítva, és a kiérkező mentősöknek és orvosnak pedig úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást – ez nem is látszott szükségesnek, mivel a bántalmazás nem hagyott külsérelmi nyomot az áldozat testén. A holttest elszállítása után a gyanúsított egyik családtagja azonnal birtokba is vette a sértett hátrahagyott házát. A férfit nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés gyanújával hallgatták ki. A főügyészség indítványozta letartóztatását is, mivel szerintük a gyanúsított szökésétől, illetve elrejtőzésétől lehet tartani,  és fennáll a bűnismétlés veszélye is.