Halálos baleset – Két autó karambolozott Tiszakécske közelében

Publikálás dátuma
2020.06.02. 16:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A járőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek a 4623-as számú úton.
Összeütközött két autó kedd délután a 4623-as számú úton, Tiszakécske közelében. A balesetben az egyik sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés idejére az utat a rendőrök teljes szélességében lezárták, kerülni a 44-es számú főúton vagy Kocsér irányába lehet.
Szerző

Rendőrök mentettek ki a lángok közül egy idős, mozgáskorlátozott taktaharkányi nőt

Publikálás dátuma
2020.06.02. 16:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő négyéves unokája a szomszédok biztatására maga mászott ki az ablakon.
A Készenléti Rendőrség és a Taktaharkányi Rendőrőrs munkatársai egy mozgásában korlátozott 63 éves asszonyt mentettek ki egy családi házban keletkezett tűzből – írta a kedd délelőtt történtekről a police.hu. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányban a szomszédok 11 óra körül azt vették észre, hogy lángok csapnak fel a közelükben, a helyszínre mentek, s az ő hívásukra az ablakon ki tudott mászni az ott lakó 4 éves kislány. A házban azonban bennrekedt a 63 éves mozgásában korlátozott nagymama.  A tűz bejelentését követően elsőként a Készenléti Rendőrség közelben tartózkodó négy tagja érkezett az égő házhoz. Az egyenruhások közül ketten befeszítették a ház bejárati ajtaját, de a nagy füst miatt itt már nem tudtak tájékozódni, ezért a ház egyik utcai ablakán át másztak be. A rendőrök az épületben megtalálták a bajbajutott nagymamát, akit az ablakon keresztül kiadtak társaiknak, és az időközben odaérkezett taktaharkányi járőröknek. Ők értesítették a mentőket, akik a gyermeket és az asszonyt kivizsgálásra kórházba vittek. Az egyelőre ismeretlen okból keletkezett tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.  
Szerző

Tűz volt az Operaház tetején

Publikálás dátuma
2020.06.02. 16:12

Fotó: Népszava
Az Andrássy úti épület tetőszerkezetének széle gyulladt meg mintegy 7 méter hosszan, 1 méter szélességben. Mire a tűzoltók kiértek, az ott dolgozók eloltották a lángokat.
Kisebb tűz volt Budapesten, az Operaház tetején – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta, hogy a felújítás alatt álló Andrássy úti épület tetőszerkezetének széle gyulladt meg mintegy 7 méter hosszan, 1 méter szélességben. Mire a tűzoltók kiértek, az Operaház dolgozói több porral oltóval eloltották a lángokat. A tűzoltók megszüntetik az izzást. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűzeset körülményeit – közölte a szóvivő.
Szerző