Előfizetés

Nincs pardon: kilövik az emberekre és kutyákra támadó vaddisznókat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Eredetileg csapdába akarták csalni az állatokat, de a két támadás után drasztikusabb megoldás jön.
– Hallottunk róla, hogy a vaddisznók bejárnak a városszéli kertekbe, de mi még soha nem találkoztunk velük – mondta a Blikknek Adrienn. – A püspökmajori lakótelep végén, az utolsó háztól alig 30 méterre jártunk, amikor leguggoltam, hogy befűzzem a cipőmet. Felnéztem, tőlem három méterre állt egy körülbelül 200 kilós vaddisznó. János és Brúnó pár lépéssel előbb járt, de a kutya megérezte a veszélyt. Előbb rámorgott a dúvadra, s amikor az megindult felém, Brunó nekirohant és elkapta az orrát. Az anyakoca a viadal végén bemenekült a sűrűbe, de a kutya is megsérült. Egy nappal korábban Kerepesen egy édesanyát, a gyermekét és a velük sétáló kutyát is vaddisznó támadta meg. Bár az az eset is szerencsésen végződött, Gyuricza László, Kerepes polgármestere úgy döntött, nem vállalja a további kockázatot. – Nem várom meg, amíg tragédia történik. Eddig altatóval akartuk elfogni a csapdába került vaddisznókat, azonban a történtek után nem teketóriázunk, kilőjük őket – üzente videójában a helyieknek és az állatvédőknek a polgármester.

Megmozdult a föld Mosonmagyaróvár mellett

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.02. 07:38
Az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmogrammja a csütörtöki rengésről
Fotó: földrengés.hu
Egyelőre károkról nincs hír.
Kisebb földrengés volt hétfőn este a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorjától 6 kilométerre északnyugatra - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgás ereje 2,3 volt a Richter-féle skálán, fészkének mélysége pedig mintegy 7 kilométer. A földrengést az epicentrum térségében néhányan érzékelték - tették hozzá. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a földrengés nyomán károkat egyelőre nem jelentettek.

Rendőr akart lenni a gyulai késelés gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.01. 18:24

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A 18 éves fiú az érettségijét ünnepelte a gyilkosság éjszakáján, órákkal később megkéselt egy férfit és barátját is megvágta a rendőrség szerint.
Rendőri pályára készült, de nem volt biztos benne, hogy fel is veszik majd – erről beszélt egy osztálytársnője szerint a gyulai gyilkosság gyanúsítottja. A fiatal lány az RTL Klubnak idézte fel, hogy a bűntény éjszakáján futott össze a fiúval, aki 17 éves barátjával érettségijét ünnepelte.
A gyanúsított órákkal később az utcán késelt meg egy 27 éves férfit, aki belehalt sérüléseibe, de megvágta a barátot is, aki alig tudott elmenekülni a támadó elől. Mint lapunk is beszámolt róla, a gyanúsított a gyulai rendészeti szakközépiskola tanulója volt; az osztálytársnő szerint a kezdetekben barátságos nyitott fiúnak ismerte mindenki, ám valamiért 11. osztálytól kezdve megváltozott, és a kollégiumban is „balhézott”, egyszer gyújtogatott is.
A gyulai rendőrök a támadás bejelentése után egy órán belül elfogták a 18 éves gyanúsítottat: a fiúnak, R. Róbertnek emberölés miatt kell felelnie, jelenleg őrizetben van.