Előfizetés

Traktorral karambolozott egy autó Szécsénynél, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 12:00
Illusztráció
Fotó: Népszava
A baleset helyszínén az utat teljes szélességében lezárták.
Szombat délelőtt, eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy Szécsény irányából Balassagyarmat felé haladó traktornak egy autó a 22-es számú főúton – írja a police.hu. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült. A műszaki mentés és a szemle már véget ért, így az érintett útszakaszon ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

Angyalföldi gyilkosság: letartóztatták a gyanúsítottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 11:29

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A döntés nem végleges, a nő ügyvédje fellebbezett.
Az angyalföldi emberölés gyanúsítottját az ügyészi indítvány alapján egy hónapra letartóztatták – tudta meg az Index a Fővárosi Főügyészségtől. A döntés nem végleges, mert ügyvédje fellebbezett. A portál úgy tudja, a nő továbbra is tagad. Szerda reggel egy 29 éves férfi holttestét találták meg Angyalföldön, egy használaton kívüli telephelyen. A férfit több helyen is megszúrták. A nyomozók a bejelentéstől számított kilenc órán belül azonosították az elkövetéssel gyanúsítható 36 éves nőt, akit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Fegyveres emberrablás: krimiből vehette bosszúállási ötletét a volt férj miatt elhagyott élettárs

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 10:58

Fotó: police.hu
Folyópartra hurcolta riválisát, majd a nőt, most súlyos bűncselekményekért felelhet.
Fegyveresen elkövetett emberrablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés valamint zaklatás gyanújával vádolhatják meg azt a zsákai férfit, aki krimibe illő jelenetek sorozatával akart elégtételt venni volt élettársán. A police.hu beszámolója szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya átadta az ügyészségnek az iratokat, amelyek a több mint két éve zajlott „hátborzongató” történetet írják le. A rendőrségen 2018. augusztus 8-án tett feljelentés egy férfi arról, hogy volt felesége visszaköltözött hozzá, azonban a nő régi élettársa zaklatja őket. Kihallgatásakor elmondta: R. Sándor élettársi kapcsolatban élt a tőle korábban elvált feleségével. Azonban az ő viszonyuk is megromlott, az asszony visszaköltözött hozzá Berettyóújfaluba, amit a gyanúsított nem tudott elfogadni. Zaklatni kezdte a nőt, akitől – hogy kapcsolatban maradhasson vele – eleinte csak nem létező tartozásokat követelt, később nyúlt durvább eszközökhöz: 2018. június 20-án a nő volt férjét egy fegyverrel megfenyegette, beültette az autójába, majd kivitte a Berettyó folyó mellé egy erdős területre.
Áldozatát egy fához bilincselte, a kezeit és a lábait is összekötözte egy drótdarabbal, a szájába pedig ruhát tömött.

Ezt követően otthagyta a férfit, majd visszament Berettyóújfaluba a volt élettársáért, akit kicsalt a lakásából, majd őt is az autóba kényszerítette a fegyverrel. Közben riválisa kiszabadult, s amikor az emberrabló a nővel a helyszínre érkezett, dulakodni kezdett az elhagyott élettárssal, aki végül elengedte őket, csak hogy megússza a feljelentést.  A gyanúsított azonban képtelen volt abbahagyni a zaklatást, ismét pénzt követelt, és ekkor fordultak a sértettek a rendőrséghez. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével elfogták R. Sándort, majd több helyszínen is kutatást tartottak, amely során megtalálták és lefoglalták a fegyvert, amelyről kiderült: gáz- és riasztópisztoly volt.