Új általános iskolát kap Felcsút

Publikálás dátuma
2020.05.22. 12:00

Fotó: Népszava
Az intézmény földszint, plusz egy emeletes lesz, és 16 tantermet tartalmaz majd.
Egy új, 16 tantermes, Felcsúton megépülő iskola kivitelezésére írtak ki közbeszerzést, a nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönybenvette észre a napi.hu. Az óceánrepülő Endresz Györgyről elnevezett általános iskola földszint, plusz egy emeletes lesz, és 16 tantermet tartalmaz. A hasznos alapterülete 5611 négyzetméter és 600 gyerek tanulhat benne. A tornacsarnok alapterülete 1085 négyzetméter lesz. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben épületek és/vagy sportpályák és ezekhez kapcsolódó létesítmények kivitelezéséből legalább nettó 3 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő június 24, az értékelésnél az ár 70, a minőség 30 súlyszámmal szerepel. 
Szerző
Témák
Felcsút iskola

Járványgyógyítás: simán felépülhetett volna édesanyja szerint a fiatalon elhunyt esztergomi családanya

Publikálás dátuma
2020.05.22. 09:57

Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldala / Facebook
Két kislány maradt édesanya nélkül.
Videóban emlékezett meg a szocialista Bangóné Borbély Ildikó arról az esztergomi édesanyáról, Martinecz Regina Renátáról, akit a család álláspontja szerint a koronavírus-járványra hivatkozva nem láttak el időben a tatabányai kórházban. A fiatal családanya meghalt.
– Maradványtünetek nélkül gyógyult volna, ha időben orvoshoz kerül, aki észreveszi a tüneteket, és a tünetek segítenek neki abban, hogy felállítsa a pontos diagnózist

– mondta a videóban Regina édesanyja.

Az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy egy öt hónapos és egy hét éves kislány maradt édesanya nélkül.
Szerző

68 éves hidegrekord dőlt meg

Publikálás dátuma
2020.05.22. 09:48

Fotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance / AFP
Több mint két fokkal mértek kevesebbet péntek hajnalban Zabarban, mint 1952-ben Nagykanizsán 1952-ben ezen a napon.
Bár az adatok még nem hivatalosak, az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzése szerint péntek reggel több mint két fokkal megdőlt az eddigi napi minimum rekord.
Nagykanizsán 1952-ben -1,2 Celsius fokot mértek, mára virradóan a száraz, szélcsendes levegőben a felhőtlen ég alatt Zabarban -3,3 fokig csökkent a hőmérséklet.

Az ország többi pontján is előfordulhatott gyenge légköri fagy, a talaj közelében több helyen is fagypont közelébe süllyedhetett a hőmérséklet. A mai országos átlagos minimum mindösszesen 4 fok körül alakult, az ilyenkor szokásos 11 fokhoz képest.
Péntek éjjel ugyan már melegfronti felhőzet érkezik, az északkeleten a fagyzugokban ismét van esély rekorddöntésre. A hét utolsó munkanapján nyugodt, túlnyomóan napos idő várható. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csapadék nem várható, élénk északias szél is csak a Dunától keletre lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken döntően 20 és 23 fok között valószínű.  A hétvégén aztán előbb egy meleg-, majd egy hidegfront hoz kisebb-nagyobb mennyiségű csapadékot is.
Szerző