Fülön szúrta áldozatát egy férfi Bakonyszombathelyen, vádat emeltek ellene

Publikálás dátuma
2020.05.22. 11:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott és társa előzetes szóváltást követően támadt a sértettre és annak testvérére.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Bakonyszombathelyen, 2019. augusztus 31-én, 18 órakor, előzetes szóváltást követően a fülén keresztül megszúrta a sértettet. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint 2019. augusztus 31-én este a férfi egy társával Bakonyszombathelyen, az utcán előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és annak testvérére. Köztük lökdösődés alakult ki, majd a vádlott egyszer, késsel a bal fültájékán megszúrta a sértettet. Ezt követően a vádlott a társával együtt elmenekült a helyszínről és elrejtőzött a kukoricaföldön, a sértett pedig percekkel a szúrás után összeesett, életét a helyszínre kiérkező mentőorvos mentette meg. A sértettnek a szúrás következtében a baloldali fülkagylón áthatoló, az I. és II. nyakcsigolya törését is eredményező nyaktáji szúrt, 2 hónap alatt gyógyuló sérülése keletkezett. A késsel a nyaktájékot ért közepes erejű szúrás a nyaki nagy verőér sértésének reális lehetősége miatt alkalmas volt emberélet kioltására is. A vádlottal emberölés bűntettének kísérlete, míg társával szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkora törvényszék öt év börtönbüntetésre ítélje, valamint négy évre utasítsa ki Magyarország területéről, valamint a letartóztatását tartsa fenn. Garázda társával szemben a bűncselekmény beismerése esetén az ügyészség 200 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 
Szerző

Rémhírterjesztés miatt vádat emeltek a férfi ellen, aki már januárban a koronavírus magyarországi halálos áldozatairól írt

Publikálás dátuma
2020.05.22. 10:53

Fotó: Pixabay
A vádirat szerint megtévesztő cikkeket közölt, amelyek az emberekből zavart és nyugtalanságot váltottak ki.
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a koronavírus 2020. januári, magyarországi megjelenéséről közölt álhírekből akart hasznot húzni, és így megzavarta a köznyugalmat – közölte a Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A vádirat szerint egy 30 éves férfi 2020. január 28-án az általa regisztrált, megtévesztően egy kereskedelmi televízió híradójának weboldalára hasonlító honlapon valótlan tényállításokat közölt, valós újságcikként feltüntetve. A valótlan állítások lényege szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ bejelentette, hogy heten, magyar és kínai állampolgárok megfertőződtek a vírussal és hárman el is hunytak; az éjszaka folyamán további ötvenhét személyt helyeztek karantén alá megbetegedés gyanújával; a Keleti Pályaudvaron is összeesett és meghalt egy kínai férfi a vírus miatt. A cikk arra is kitért, hogy a külügy bejelentése szerint a Magyarországról Kínába tartó összes járatot törölték. A cikkbe ágyazott két képen védőfelszerelésbe öltözött orvosok, illetve a Keleti Pályaudvaron felsorakozott mentők és rendőrök voltak láthatók, erősítve a megtévesztést. A férfi másnap újabb cikket tett közzé, amely szerint egy magyar nő az V. kerület közterületén hirtelen meghalt, az országos tisztifőorvos szerint koronavírus gyanúja miatt, és Magyarország fertőzött övezetnek számít. A cikkbe a vádlott ismét megtévesztő képet ágyazott, amelyen a Nyugati Pályaudvar környéke volt látható a villamost megállító, megkülönböztető jelzést használó rendőrautóval és a síneken intézkedő személyekkel. A cikkeket a vádlott a közösségi médiában is közzé tette, ahol azokat több ezren megosztották. A cikkeket megosztó, illetve olvasó személyek közül több százan félelmet és szorongást kifejező hangulatjelekkel, illetve kommentekkel fejezték ki aggódásukat. A vádlott az akarta elérni, hogy az érintett cikkeket megjelenítő felületeken elhelyezett hirdetések útján bevételt szerezzen, amely a kattintások számától függött. A közzétett cikkek és az azokban található, pánikkeltésre alkalmas álhírek a magyar lakosság nagyobb csoportjához jutottak el, az emberekből zavart és nyugtalanságot váltottak ki. A vádlott közveszéllyel járó cselekmény bekövetkezésével fenyegetett, haszonhoz jutási szándéka érdekében a köznyugalmat súlyosan megzavarta. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a férfit azonosította és gyanúsítottként hallgatta ki. Az ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás nélkül büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben.
Szerző

Egy éve bujkált a hatóságok elől, Dombrádon fogták el az ötszörösen körözött férfit (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.22. 10:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy, a házban kialakított rejtekhelyen húzta meg magát. A rendőrök előállították és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
A rendőrök csütörtökön, dombrádi tartózkodási helyén elfogták S. Bélát. A 23 éves gyomaendrődi férfi ellen öt elfogatóparancs volt érvényben, amelyeket az illetékes bíróságok korábban elkövetett bűncselekmények és szabálysértések miatt rendeltek el – írja a police.hu. A férfi a hatóság elől közel egy éve bujkált, a dombrádi házban is elrejtőzött egy erre kialakított rejtekhelyen. Az egyenruhások biztosan tudták, hogy a körözött férfi ott húzta meg magát, ezért felszólították arra, hogy önként jöjjön elő, aminek eleget tett. A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrőrsre előállították és büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Szerző