Előfizetés

Egy anyára és két gyerekre támadt egy pitbull Csepelen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 18:25
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az állatot lövés érte, és elszaladt. A sérült kutyát később megtalálták és átadták az Állatmentő Ligának.
A police.hu azt írja, csütörtök délután egy édesanya hívta a mentőket, és azt mondta, hogy Budapest XXI. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya. Miután a mentők a helyszínre értek és megkezdték a sérültek ellátását, értesítették a rendőrséget, hogy az agresszív állat a helyszínen van. A rendőrök azonnal odasiettek, ahol a pitbull a rendőrökre is rátámadt; ekkor az egyik körzeti megbízott négy célzott lövést adott le az állatra. A pitbullt lövés érte, és elszaladt. A sérült kutyát később megtalálták és átadták az Állatmentő Ligának. A kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.

Börtönt kérnek egy gímszarvas tiltott elejtésében segédkező, korrupcióval is vádolt vadászra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 16:36
Gímszarvas
Fotó: Shutterstock
Enyhének találta az ügyészség a nem jogerős ítéletet. Csaknem kétmázsás volt az értékes trófeájú szarvasbika.
Felfüggesztett szabadságvesztés helyett másodfokon letöltendő börtönbüntetést indítványoz a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség annak a hivatásos vadásznak a büntetőügyében, aki a vád szerint pénzért két orvvadászt segített egy gímszarvas elejtésében. Az ügyészség csütörtöki közleménye alapján – a 180 kilogramm súlyú hússal és 8 kilogramm trófeával rendelkezett – szarvasbikát lelövő egyik orvvadász felfüggesztett szabadságvesztését pénzbüntetéssel súlyosítanák. A dunántúli cég alkalmazásában álló vadász a vád szerint 2017 őszén két ismerősét információkkal, valamint fegyver és lőszer biztosításával segítette. Az elsőrendű vádlottat alkalmazó cég vadászterületén elejtették a vadat, s annak húsát és értékes trófeáját is együtt tulajdonították el. A jogosulatlan vadászat eltitkolásáért a hivatásos vadász 300 000 forintot vett át társaitól.  Az elsőfokú bíróság a vadászt lopás, lőszerrel való visszaélés, bűnsegédként elkövetett orvvadászat, valamint vesztegetés elfogadása miatt 2 év, az orvvadászokat pedig másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre, továbbá egyiküket pénzbüntetésre ítélte. Emellett mindhárom vádlottat 3 évre eltiltotta a vadász foglalkozás gyakorlásától. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ügyész fellebbezését fenntartotta, mert az abban foglaltak szerint a vadász – a foglalkozásához kötődő közbizalom megsértésével – olyan bűncselekményt követett el, amelyet hivatásánál fogva meg kellett volna akadályoznia.

Szájmaszkban és napszemüvegben próbálta kirabolni a postát egy férfi Szegeden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.21. 14:27

Fotó: police.hu
Egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Keresik a rendőrök.
Megpróbáltak kirabolni egy postát Szegeden, a Csongrád megyei rendőrök keresik az elkövetőt – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi csütörtök délelőtt, valamivel 11 óra 30 perc után ment be a Csongrádi sugárúton található postára. A férfi szájmaszkot és napszemüveget viselt. Az ott lévő alkalmazottól egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Az eset során senki sem sérült meg.