Szájmaszkban és napszemüvegben próbálta kirabolni a postát egy férfi Szegeden

Publikálás dátuma
2020.05.21. 14:27

Fotó: police.hu
Egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Keresik a rendőrök.
Megpróbáltak kirabolni egy postát Szegeden, a Csongrád megyei rendőrök keresik az elkövetőt – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi csütörtök délelőtt, valamivel 11 óra 30 perc után ment be a Csongrádi sugárúton található postára. A férfi szájmaszkot és napszemüveget viselt. Az ott lévő alkalmazottól egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Az eset során senki sem sérült meg.
Szerző
Témák
Szeged rablás posta

Pártaktivistát ütött, felfüggesztett börtönt kapott a közterület-felügyelő

Publikálás dátuma
2020.05.21. 14:11
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az óbudai közteresnek nem tetszett, hogy visszakértek tőle egy dokumentumot, ököllel vágott arcon egy idős férfit.
Egy év, végre hajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a férfit, aki tavaly májusban megvert egy pártaktivistát az óbudai Pethe Ferenc téren. A 46 éves vádlott az ügyészségi közlemény szerint közterület-felügyelőként követte el a bűncselekményt: a történtek idején egy járdán álló autó utasaival szemben akart intézkedni. Az autóban pártaktivisták ültek, akik egy bejelentett, európai uniós választási kampányrendezvény miatt voltak a helyszínen (az eset szempontjából talán mellékes, de az MSZP aktivistáiról van szó - a szerk).
A közteres azonban így sem tartotta szabályosnak a parkolást – és elkérte a bejelentett rendezvényt igazoló dokumentumot. Le is akarta fotózni a papírt, ez ellen viszont az aktivisták tiltakoztak, mert az igazoláson személyes adatok is szerepeltek: visszakérték a papírt – a közteres azonban nem adta, és a
az egyre hevesebbé váló vitában ököllel arcon ütött egy 71 éves férfit is, aki megpróbálta tőle visszavenni a lapot.

A jelenetről korábban az Index mutatott be videót.
A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a történtek miatt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előtt. Azt is kérték, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést – ennek a kérésnek pedig helyt is adott az ítélőtestület. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel a vádlott ügyvédje tárgyalást kért az MTI szerint. 
Szerző

Füstbe ment drogbiznisz: kisebb hadsereg csapott le a Pest megyei terjesztőre és vevőire (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.21. 10:52

Fotó: TEK/ Police Hungary /Yotube
A házkutatások során dizájnerdrogokat, több százezer forintot és 72 lőszert is találtak a rendőrök.
Több hónapig nyomozott a rendőrség az egész Pest megyében aktív drogterjesztő után, mire május 20-án egy összehangolt akció keretében az ügy összes gyanúsítottját elkapták.  
A műveletben negyvenkét rendőr és a TEK kommandósai vettek részt: szerda hajnalban hét helyszínen, köztük Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben hajtottak végre rajtaütést, összesen 14 rendőrautó bevetésével.
Az ügy központi gyanúsítottja egy 48 éves kerepesti férfi, a  kilenc többi érintett tőle vásárolt rendszeresen dizájnerdrogokat a nyomozók szerint. A kerepesi gyanúsított „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta - akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi gyanúsított bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik -  az illegális üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.
A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.  
Az feltételezett díler r gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, a további eljárást vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt (police.hu)
Szerző