Vadászfegyverből kilőtt lövedék ölt meg egy férfit Újfehértón

Publikálás dátuma
2020.05.19. 17:23
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik.
Vadászfegyverből kilőtt lövedék okozta egy férfi halálát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón - közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője. Szilágyi László a közleményben azt írta: az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a férfit pénteken kora este, családi házának udvarán találta el egy ismeretlen lőfegyverből kilőtt lövedék. A lapockáján megsérült áldozatot kórházba vitték, de életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól mintegy két kilométerre adtak le "úgynevezett vétlen lövést a kérdéses időszakban" - ismertette a szóvivő. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság. 
Szerző

Vádat emeltek a férfi ellen, aki teának álcázva hozatott kábítószert Afrikából

Publikálás dátuma
2020.05.19. 14:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott postahivatalokban vette át a csomagokat, amelyek légi úton érkeztek Magyarországra.
A szomáliai férfi a postát használta eszközül a katlevél (Catha edulis) Magyarországra hozatalához, a hatóságok azonban lefülelték; a Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést és kiutasítást indítványozva vádat emelt ellene. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint egy negyvenhárom éves szomáliai férfi – aki osztrák állampolgársággal rendelkezett – 2016. márciusától 2017. februárjáig, ismeretlenül maradt bűntársaival együttműködve rendszeresen, jelentős mennyiségben rendelt meg és hozatott be postai küldeményként Magyarországra khatlevél-szállítmányokat különböző afrikai országokból, különösen Etiópiából és Angolából. A vádlott magyarországi postahivatalokban vette át a csomagokat, amelyek légi úton érkeztek az országba, és azokon többször a tea, természetes tea felirat szerepelt. A férfi szert tett egy hamis finn útlevélre is, amellyel további szállítmányokat akart álnéven átvenni, azonban időközben a rendőrség azonosította őt és elfogta, az utolsó csomagjait pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal foglalta le Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt, és letöltendő fegyházbüntetésre ítélést és kiutasítást indítványozott.
Szerző

Meghalt a 17 éves fiú, aki kiesett egy második emeleti ablakból

Publikálás dátuma
2020.05.19. 13:51

Fotó: Shutterstock
Az Érdi VSE közölte: május 20-án reggel nyolc órától gyertyagyújtással emlékeznek a fiatalra.
Hétfőn elhunyt a 17 éves fiú, aki kizuhant egy budapesti, Fő utcai ház második emeleti ablakából egy érettségi bulin – írja az ÉrdMost. Az Érdi VSE a Facebook-oldalán közölte, hogy meghalt fiatal focistájuk, később pedig azt írták, május 20-án reggel nyolc órától gyertyagyújtással emlékeznek a fiúra. Mint megírtuk, a tragédia után a BRFK kábítószer birtoklása, illetve rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást: a buli helyszínéről öt embert vittek be az I. kerületi kapitányságra, a gyorsteszt pedig közülük négynél mutatta ki több kábítószer használatának nyomait. A rendőrség később közölte: azonosították a feltételezett dílert, egy 25 éves budapesti férfit, akit a Kálvária téren elfogtak és előállítottak.
Szerző