Golfütőkkel és botokkal támadt a biztonsági őrökre egy kaposvári család (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.19. 10:50

Fotó: Somogy megyei Főügyészség
Amikor több másik járókelő jelezte, kihívták a rendőröket, ekkor gyorsan visszaültek autójukba és elhagyták a helyszínt.
Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy kaposvári családdal ellen, melynek tagjai Kaposváron egy belvárosi parkolóban támadtak két biztonsági őrre és egy, a segítségükre siető járókelőre. Az öttagú família az idén januárban autóval érkezett a kaposvári üzletközponthoz, ahol a kocsit egy sorompóval védett parkoló elé állították, akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást. A bevásárlóközpont biztonsági őre felszólította az apát, hogy álljon el az útból. Szóváltás alakult ki, az idősebb fiú indulatos lett, elővett egy golfütőt az autóból, s rátámadt az őrökre. Egy járókelő a a biztonságiak segítségére sietett, mire a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba: golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, s többször megütötték őket. Csak akkor fejezték be a támadást, amikor több másik járókelő jelezte, kihívták a rendőröket, ekkor gyorsan visszaültek autójukba és elhagyták a helyszínt – a biztonsági kamera azonban mindent rögzített. Az 5 vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, egy bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és a különös visszaeső idősebb letöltendő szabadságvesztést, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelést, a lánytestvérre pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádiratban.
Szerző

Kiskunhalasi gyilkosság – Beismerő vallomást tett az áldozat keresztfia

Publikálás dátuma
2020.05.19. 08:24

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A férfi letartóztatását indítványozta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy kiskunhalasi férfi letartóztatását, aki egy konyhakéssel többször megszúrta a keresztapját, aki a helyszínen meghalt – közölte az ügyészség. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi május 16-án délután a kiskunhalasi otthonukban egy szóváltás után a 79 éves keresztapját egy konyhakéssel többször megszúrta. A szúrások a sértett mellkasát, hasát, nyakát és a hátát érték, amelyek miatt az idős férfi a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezután a rendőrségre ment és feladta magát. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a keresztapját megkéselő férfit május 16-án őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított beismerte a tettét. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított – annak ellenére, hogy önként feladta magát – a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított a kihallgatandó személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója kedden fog dönteni.
Szerző

Szél Bernadett több mint 32 ezer kórházi ágy kiürítésről tud, és azonnal szabálysértési eljárás indult ellene

Publikálás dátuma
2020.05.18. 20:44

Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala / Facebook
Szabálysértési eljárás indult a politikus ellen a Clark Ádám téri tüntetés miatt.
32 917 ágyat ürítettek ki Magyarországon - közölte Szél Bernadett Facebook-oldalán. A független országgyűlési képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumától közérdekű adatigénylésen keresztül kapta meg az adatot a kórházi ágyfelszabadításokról, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendelt el Kásler Miklós tárcavezető. Arról a Népszava számolt be áprilisban, hogy sokkal több beteget küldhettek haza a kórházakból, mint ahogyan azt a miniszter állította. Szél Bernadett arra nem kapott választ, hogy pontosan hány embert küldtek haza a kórházakból más intézménybe, illetve otthonába. 
A Clark Ádám téren hétfő délután Hadházy Ákos, Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, illetve a Momentum EP-képviselőjének, Cseh Katalinnak a tájékoztatója után ismét dudálós tüntetést tartottak az elmúlt hetek mintájára. A politikusok ezúttal a kórházi ágyak kiürítése mellett a rémhírterjesztés ürügyén történt előállítások miatt tiltakoztak, miután múlt héten egy 64 éves szerencsi férfit, és a Momentum gyulai aktivistájához is kiszállt a rendőrség, majd kihallgatták őket. Az ügyészség végül mindkét esetben megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Szél Bernadett Facebook-oldalán közölte, hogy szabálysértési eljárást indítottak ellene. A képviselő bejegyzésében azt írta, hogy a rendőr ezt először az uniós zászló mint demonstrációs eszköz használatával indokolta, majd „egy pillanat” felkiáltással elkezdett a rádiójába fülelni, ezután pedig tiltott gyülekezésről kezdett beszélni. A politikuson kívül a munkáját végző kollégája ellen is eljárás indult.
A police.hu pedig arról számolt be, hogy a május 18-án a Clark Ádám téren „egy előre be nem jelentett gyűlés egyik résztvevője, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálatban lévő rendőrnőjét egy labdával szándékosan megrúgta”. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrség tájékoztatja az esetről az ügyészséget. 
Szerző
Frissítve: 2020.05.18. 20:59