Kiskunhalasi gyilkosság – Beismerő vallomást tett az áldozat keresztfia

Publikálás dátuma
2020.05.19. 08:24

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A férfi letartóztatását indítványozta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy kiskunhalasi férfi letartóztatását, aki egy konyhakéssel többször megszúrta a keresztapját, aki a helyszínen meghalt – közölte az ügyészség. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi május 16-án délután a kiskunhalasi otthonukban egy szóváltás után a 79 éves keresztapját egy konyhakéssel többször megszúrta. A szúrások a sértett mellkasát, hasát, nyakát és a hátát érték, amelyek miatt az idős férfi a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezután a rendőrségre ment és feladta magát. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a keresztapját megkéselő férfit május 16-án őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított beismerte a tettét. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított – annak ellenére, hogy önként feladta magát – a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított a kihallgatandó személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója kedden fog dönteni.
Szerző

Szél Bernadett több mint 32 ezer kórházi ágy kiürítésről tud, és azonnal szabálysértési eljárás indult ellene

Publikálás dátuma
2020.05.18. 20:44

Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala / Facebook
Szabálysértési eljárás indult a politikus ellen a Clark Ádám téri tüntetés miatt.
32 917 ágyat ürítettek ki Magyarországon - közölte Szél Bernadett Facebook-oldalán. A független országgyűlési képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumától közérdekű adatigénylésen keresztül kapta meg az adatot a kórházi ágyfelszabadításokról, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendelt el Kásler Miklós tárcavezető. Arról a Népszava számolt be áprilisban, hogy sokkal több beteget küldhettek haza a kórházakból, mint ahogyan azt a miniszter állította. Szél Bernadett arra nem kapott választ, hogy pontosan hány embert küldtek haza a kórházakból más intézménybe, illetve otthonába. 
A Clark Ádám téren hétfő délután Hadházy Ákos, Szél Bernadett független országgyűlési képviselők, illetve a Momentum EP-képviselőjének, Cseh Katalinnak a tájékoztatója után ismét dudálós tüntetést tartottak az elmúlt hetek mintájára. A politikusok ezúttal a kórházi ágyak kiürítése mellett a rémhírterjesztés ürügyén történt előállítások miatt tiltakoztak, miután múlt héten egy 64 éves szerencsi férfit, és a Momentum gyulai aktivistájához is kiszállt a rendőrség, majd kihallgatták őket. Az ügyészség végül mindkét esetben megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. Szél Bernadett Facebook-oldalán közölte, hogy szabálysértési eljárást indítottak ellene. A képviselő bejegyzésében azt írta, hogy a rendőr ezt először az uniós zászló mint demonstrációs eszköz használatával indokolta, majd „egy pillanat” felkiáltással elkezdett a rádiójába fülelni, ezután pedig tiltott gyülekezésről kezdett beszélni. A politikuson kívül a munkáját végző kollégája ellen is eljárás indult.
A police.hu pedig arról számolt be, hogy a május 18-án a Clark Ádám téren „egy előre be nem jelentett gyűlés egyik résztvevője, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálatban lévő rendőrnőjét egy labdával szándékosan megrúgta”. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrség tájékoztatja az esetről az ügyészséget. 
Szerző
Frissítve: 2020.05.18. 20:59

Majdnem 15 évig bujkált sikeresen Sándor a hatóságok elől

Publikálás dátuma
2020.05.18. 18:38

Fotó: police.hu
Az elkövetett bűncselekmények egy része januárban elévült volna.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon felmerült információ egy körözött személy tartózkodási helyéről, így 2020. május 14-én reggel a rendőrök elfogták egy tolnai benzinkúton B. Sándort - számolt be róla a police.hu.
A férfi elfogásakor más nevére kiállított személyi igazolványt adott át a rendőröknek, amiről kiderült, hogy szintén körözik.

A nyomozók megállapították a férfiról, hogy a Debreceni és a Szekszárdi Törvényszék több csalás bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki ellene, a büntetések letöltését azonban nem kezdte meg.  B. Sándor már majdnem 15 éve bujkált a hatóságok elől, az általa elkövetett bűncselekmények egy része 2021 januárjában elévült volna. A rendőrök az 50 éves férfit előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Szerző
Frissítve: 2020.05.18. 19:02