Majdnem 15 évig bujkált sikeresen Sándor a hatóságok elől

Publikálás dátuma
2020.05.18. 18:38

Fotó: police.hu
Az elkövetett bűncselekmények egy része januárban elévült volna.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon felmerült információ egy körözött személy tartózkodási helyéről, így 2020. május 14-én reggel a rendőrök elfogták egy tolnai benzinkúton B. Sándort - számolt be róla a police.hu.
A férfi elfogásakor más nevére kiállított személyi igazolványt adott át a rendőröknek, amiről kiderült, hogy szintén körözik.

A nyomozók megállapították a férfiról, hogy a Debreceni és a Szekszárdi Törvényszék több csalás bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki ellene, a büntetések letöltését azonban nem kezdte meg.  B. Sándor már majdnem 15 éve bujkált a hatóságok elől, az általa elkövetett bűncselekmények egy része 2021 januárjában elévült volna. A rendőrök az 50 éves férfit előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Szerző
Frissítve: 2020.05.18. 19:02

„Meghalsz kutya” - kiabálta egy motoros Tatabányán, majd társa járókelőkre lőtt rá

Publikálás dátuma
2020.05.18. 15:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyalogos férfi és nő hiába ment át a túloldalra, a motoros oda is követte őket.
Egy férfi engedély nélkül tartott gáz-riasztó fegyverét használta egy járókelő férfival és nővel szemben Tatabányán. Az ügyészségi indítvány szerint a két sértett 2020. április 25-én délelőtt a járdán sétált, amikor egy motorkerékpáros azt kiabálta a férfinak, hogy „meghalsz kutya”. Pár másodperccel később a motoros bűntársa szintén motorral felhajtott a járdára, és egy-két méter távolságból a sétáló férfira és nőre célozva két lövést adott le az engedély nélkül tartott gáz-és riasztó fegyveréből. A két gyalogos emiatt nagyon megijedt. Átmentek a túloldalra, de a lövést leadó férfi oda is követte őket, majd egy méterről ismét rájuk lőtt. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette a lövést leadó, többszörös visszaesőnek minősülő férfit, akit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolnak. A bíróság április 28-án rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatását. Ennek két hónapos hosszabbítását indítványozta most a Tatabányai Járási Ügyészség.
Szerző

Három nyomozásban is érintett Borkai , de csak a szexvideós zsarolás miatt hallgatták meg, ahol ő a sértett

Publikálás dátuma
2020.05.18. 15:03

Fotó: Béres Márton / Népszava
A bukott győri polgármester tanúként fáradt be a rendőrségbe, bár két csalási üggyel kapcsolatban is kérdezhetnék.
Ungár Péter képviselő kérdésére számolt be Polt Péter legfőbb ügyész arról, hogyan áll a nyomozás Borkai Zsolt bukott győri polgármester ügyében. A válaszból elsőként az derült ki, hogy eleve nem egy, hanem három ügyről, három nyomozásról van szó – írja az ügyészségi levelezést idéző 444.hu. A portál szerint legaktívabban az a vizsgálat folyik, amit zsarolás és más bűncselekmények miatt folytat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya, és aminek a tárgya a fideszes politikusról és üzletfeleiről készült pornográf fotókkal és videókkal történt boltolás, vagyis ügyészi nyelven fogalmazva
“ a Borkai Zsolt és a társaságába tartozó személyek horvátországi hajóutazásán készített képfelvételek nyilvánosságra hozatalával való, vagyoni előny szerzése végett történt fenyegetések vizsgálata.”

Ebben az egyben hallgatták eddig ki Borkai Zsoltot, tanúként. Öt embert gyanúsítanak a zsarolással és a többivel, őket mind gyanúsítottként hallgatták ki. Polt válaszából az derült ki, hogy ezen kívül a a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán is folyik két, Borkait érintő büntetőeljárás, de ezekben még nem hallgattak ki gyanúsítottakat.  
Szerző