Vallomást tett a férfi, aki drogot adhatott el a Fő utcában bulizó társaságnak

Publikálás dátuma
2020.05.16. 13:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség fellebbezett, hogy letartóztatásba kerüljön a gyanúsított.
Fellebbezett a vádhatóság, hogy letartóztatásba kerüljön a férfi, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószert adott az ablakon kizuhanó fiatal áldozat ismerőseinek - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.   A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy 24 éves férfi 2020. május 9-én a VIII. kerület, Kálvária téren egy fiatalokból álló és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának füvet, amfetamint, és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el. A bulit az I. kerületi Fő utca egyik bérlakásán tartották, és az egyik résztvevő, egy érdi fiú vélhetően a drogok hatására összetörte a lakás bútorzatát, majd kiugrott az ablakon. A válságos állapotú kamaszt kórházban ápolják, felépülésére azonban nincs remény, sajtóértesülések szerint beállt nála az agyhalál állapota.
Mint megírtuk, a budapesti rendőr-főkapitány külön nyomozócsapatot állított rá az ügyre, a csapat pedig napokon belül elfogta és csekély mennyiségű kábítószer kereskedelmének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a feltételezett dílert. A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel szerintük megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el. Bár a nyomozási bíró szombaton úgy döntött, hogy a gyanú részben megalapozott -  fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszély is - a bizonyítás megzavarása azonban nincs veszélyben álláspontja szerint. A bíróság így a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el Budapest területére, a férfinek nyomkövető eszközt kell viselnie. A végzés azonban nem végleges. Az  Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség pedig fellebbezett, mivel az eset és a terhelt személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatást tartja az egyedül alkalmazható kényszerintézkedésnek.  Frissítés: a Fővárosi Törvényszék szintén szombati közleményéből az is kiderült, hogy a férfit azért helyezték csupán bűnügyi felügyeletbe, mert beismerő vallomást tett a bűncselekménnyel kapcsolatban.
Szerző
Frissítve: 2020.05.16. 16:41

Vascsővel verte kutyáját egy polgári férfi, mert az állat leszedte a kiteregetett ruhákat a szárítóról

Publikálás dátuma
2020.05.16. 12:04

Fotó: police.hu
A kutyát egy állatvédő egyesület fogadta be.
A police.hu oldalon azt írják, a polgári rendőröknek április 26-án jutott a tudomására, hogy egy helyi férfi rendszeresen veri kutyáját. A nyomozók a helyszínre mentek és meghallgatták az idős férfit, aki már akkor beismerte, hogy valóban többször bántalmazta kutyáját. A rendőrök állatorvost hívtak, aki megvizsgálta az ebet, és megállapította, hogy a kutya testén több ütésből származó sérülés van. A négylábút egy állatvédő egyesület magához vette és befogadta. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy azért bántotta a kutyát, mert a frissen kiteregetett ruháit rendszeresen leszedte a szárítóról. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.
Szerző

Halálra verte ismerősét egy férfi Balástyán

Publikálás dátuma
2020.05.16. 11:09

Fotó: police.hu
A nyomozók elfogták a 47 éves gyanúsítottat.
A rendőrség közleményében az áll: a nyomozás során beszerzett adatok alapján a 47 éves gyanúsított csütörtökön a késő esti órákban, a Csongrád megyei Balástya külterületén előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét. A férfi ennek következtében életét vesztette. A rendőrségre péntek reggel érkezett bejelentés az esetről.
A nyomozók néhány órán belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vétele mellett, ellene halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a 47 éves férfi letartóztatásának indítványozására.
Szerző