Rács mögé kerülhet a férfi, aki az ablakon kizuhanó fiú társaságát láthatta el droggal

Publikálás dátuma
2020.05.15. 16:24

Fotó: police.hu
Szombaton dönt a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírója az ügyészség letartóztatási indítványáról.
Kezdeményezi a letartóztatását a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség annak a 24 éves férfinak , aki gyanú szerint kábítószert adott el annak a fiatalokból álló társaságnak, amelynek egyik tagja május 10-re virradóra kizuhant egy I. kerületi Fő utcai lakóház ablakán. Az ügyészségi közlemény szerint megalapozottan feltehető, hogy a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi – ha szabadlábon hagynák – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el. A BRFK előterjesztése alapján tett indítványról, a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan szombaton dönt a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró. – A feltételezett díler 2020. május 9-én, a VIII. kerületi Kálvária téren egy fiatalokból álló, és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el – emlékeztetett az ügyészség. Amint arról a Népszava is beszámolt, a férfit a BRFK külön nyomozócsoportja „vadászta le”, és a bulizó fiatalok többsége is gyanúsított lett az eljárásban.  A police.hu csütörtöki beszámolója szerint a rendőri egység május 14-én, a józsefvárosi Kálvária téren kapcsolta le az akkor még 25 évesként feltüntetett M. C. Renátót, akit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak; barátnője, a 21 éves B. Eliza Viktória ellen pedig drogbirtoklás miatt indult eljárás. Mint ismert, a május 10-ére virradó éjszaka egy társaság szórakozott az I. kerületi Fő utca egyik lakásában, és többen is kábítószert használtak. A társaság egyik tagja, egy 17 éves fiú sejthetően a drog hatására széttörte a berendezési tárgyakat – a Blikk szerint kábultan verekedésbe is keveredett – majd kiugrott a második emeleti lakás hálószobájának ablakából. A kamaszfiút a mentők életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, a bulvárlap úgy tudja, hogy az agyhalál állapotába került. A tragédia után a BRFK kábítószer birtoklása, illetve rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást: a buli helyszínéről öt embert vittek be az I. kerületi kapitányságra, a gyorsteszt pedig közülük négynél mutatta ki több kábítószer használatának nyomait. A társaság érintett tagjait meggyanúsították és kihallgatták, ők szabadlábon védekezhetnek.
Szerző

Tizenhat év fegyházat is kaphat a budai parókás rabló

Publikálás dátuma
2020.05.15. 13:30

Fotó: police.hu
A símaszkos férfi egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette a hazatérő házigazdát, majd újból pénzt akart szerezni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz. A II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellene.
Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint egy 39 éves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül egy II. kerületi családi házhoz ment azért, hogy értékeket szerezzen onnan. A férfi magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére símaszkot húzott, majd betört a házba, és összekészítette azt, amit el akart lopni. Ekkor érkezett haza az ott lakó férfi, akit a támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és készpénz átadására kényszerítette. A sértett egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott. A vádlott – további zsákmány reményében – 2019. május 13-án, a délutáni órákban, ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, valamint újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő férfit, hogy adjon át még pénzt. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amelynek hatására a vádlott elmenekült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával már 2019. május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került. Az ügyészség a férfival, mint többszörös visszaesővel szemben fegyveresen elkövetett rablás, minősített magánlaksértés és személyi szabadság megsértése miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit – ha az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező valamennyi bűncselekmény vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést tölt.
Szerző

Nem tartóztatták le a férfit, aki összeverte, majd megkötözve kidobta meztelen barátnőjét a kunyhóból

Publikálás dátuma
2020.05.15. 13:11

Fotó: ugyeszseg.hu
Cigicsikket is elnyomott a lány combján, aki ezután napokig bujkált az erdőben.
A Kaposvári Járási Ügyészség fellebbezett annak a 28 éves kaposvári férfinak letartóztatása érdekében, aki ellen 2019 novemberében minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat - derül ki az ügyészség közleményéből. A férfi és a fiatal párja 2018 októberében ismerkedett meg egymással, kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő egyetemi tanulmányait, munkáját feladva tavaly áprilisban a férfihoz költözött, aki Kaposvár külterületén egy félig földbe vájt kunyhófélében lakott. Mivel a férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek, de őt ez nem zavarta, felnézett a párjára, aki rendszeres drogfogyasztó is volt. Májusban az egyik este a férfi bekattant, az akkor már ágyban fekvő nőt ördögnek nevezte, és közölte vele, addig üti, míg bele nem hal. Megkötözte fiatal áldozatát, ütni-verni kezdte, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd az összevert, meztelen nőt kirángatta az épület elé, megrugdosta és magára hagyta. A nő nagy nehezen kiszabadult, majd napokig a környező erdőkben bujkált félmeztelenül, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és kihívta a rendőröket. Az orvosi vizsgálatkor kiderült, a nő nem csak súlyos sérüléseket szenvedett, de a történtek miatt hetekig pszichiátriai kezelésre is szorult.   A férfi a nyomozás alatt végig letartóztatásban volt, 2019 novemberében emeltek ellene vádat. A Kaposvári Járásbíróság a vádlott letartóztatását 2020. március 26-án tárgyaláson kívül – ügyészi indítvány beszerzése nélkül – megszüntette, ezzel egyidejűleg bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el vele szemben. Az ügyészség fellebbezett a vádlott letartóztatása érdekében. A férfi a szabadlábra kerülése után az egyik közösségi oldalon nyomban felvette a kapcsolatot a lánnyal. A bíróság emiatt elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, azonban a férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen nem rendelte el a vádlott letartóztatását. Az ügyészség emiatt nyújtott be ismét fellebbezést.
Szerző