Előfizetés

Nem tartóztatták le a férfit, aki összeverte, majd megkötözve kidobta meztelen barátnőjét a kunyhóból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.15. 13:11

Fotó: ugyeszseg.hu
Cigicsikket is elnyomott a lány combján, aki ezután napokig bujkált az erdőben.
A Kaposvári Járási Ügyészség fellebbezett annak a 28 éves kaposvári férfinak letartóztatása érdekében, aki ellen 2019 novemberében minősített személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat - derül ki az ügyészség közleményéből. A férfi és a fiatal párja 2018 októberében ismerkedett meg egymással, kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő egyetemi tanulmányait, munkáját feladva tavaly áprilisban a férfihoz költözött, aki Kaposvár külterületén egy félig földbe vájt kunyhófélében lakott. Mivel a férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek, de őt ez nem zavarta, felnézett a párjára, aki rendszeres drogfogyasztó is volt. Májusban az egyik este a férfi bekattant, az akkor már ágyban fekvő nőt ördögnek nevezte, és közölte vele, addig üti, míg bele nem hal. Megkötözte fiatal áldozatát, ütni-verni kezdte, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd az összevert, meztelen nőt kirángatta az épület elé, megrugdosta és magára hagyta. A nő nagy nehezen kiszabadult, majd napokig a környező erdőkben bujkált félmeztelenül, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és kihívta a rendőröket. Az orvosi vizsgálatkor kiderült, a nő nem csak súlyos sérüléseket szenvedett, de a történtek miatt hetekig pszichiátriai kezelésre is szorult.   A férfi a nyomozás alatt végig letartóztatásban volt, 2019 novemberében emeltek ellene vádat. A Kaposvári Járásbíróság a vádlott letartóztatását 2020. március 26-án tárgyaláson kívül – ügyészi indítvány beszerzése nélkül – megszüntette, ezzel egyidejűleg bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el vele szemben. Az ügyészség fellebbezett a vádlott letartóztatása érdekében. A férfi a szabadlábra kerülése után az egyik közösségi oldalon nyomban felvette a kapcsolatot a lánnyal. A bíróság emiatt elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, azonban a férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen nem rendelte el a vádlott letartóztatását. Az ügyészség emiatt nyújtott be ismét fellebbezést.

Több lakót a tűzoltók menekítettek ki egy soproni társasházból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.15. 13:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentők három embert füstmérgezés gyanúja miatt vittek kórházba.
Kigyulladt egy kukatároló Sopronban, az Ibolya úton, egy tízemeletes társasházban. A soproni hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat, de a lépcsőház egy része füsttel telítődött – írja honlapján a katasztrófavédelem. A tűzoltók átvizsgálják a lakásokat. Egy egység Kapuvárról is a helyszínre érkezett, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szintén oda indult. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: hatvan ember önállóan hagyta el a társasházat. Húsz embernek a tűzoltók menekítettek ki, közülük kettőt létraszer segítségével. A mentők három embert vittek kórházba füstmérgezés gyanúja miatt. A lakók rövid időn belül visszatérhettek otthonukba, miután a tűzoltók átszellőztették a lépcsőházat és vízzel kitisztították a szemétledobót.

Extasyt árult Pécsen egy egyetemista lány, vádat emeltek ellene

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.15. 11:09
Képünk illusztráció
Fotó: WERNER BAUM / AFP
Ötvenöt tablettát vitt magával egy szórakozóhelyre, a biztonsági őrök értesítették a rendőrséget.
A Pécsi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy pécsi egyetemista ellen, aki kábítószerrel kereskedett. Az ügyészség közleménye szerint a 20 éves lány Pécsett egy kollégiumban lakott, mivel itt folytatta egyetemi tanulmányait. 2019-ben extasy tablettákat vásárolt egy ismeretlen személytől abból a célból, hogy árusítsa azokat. A kábítószert 2019 februárjában egy pécsi szórakozóhelyen árulta, a vendéglátóhelyre összesen 55 tablettát vitt magával, melyet 2.000,-Ft/db áron kívánt értékesíteni. A szórakozóhelyen egy ismeretlen férfinek eladott 5 tablettát, ezt azonban a vendéglátóhely dolgozói észrevették, ezért az egyik dolgozó próbavásárlást csinált, melynek során a vádlott 1 tablettát eladott neki. Ezt követően a biztonsági őrök az irodába kísérték a lányt, majd értesítették a rendőrséget. Az egyetemista által árusított tabletták mennyisége a csekély mennyiség felső határát meghaladta, azonban a jelentős mennyiség alsó határát nem érte el. A vádlott cselekménye kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség a járványügyi helyzet miatt bevezetett új jogszabályok alapján tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt.