Előfizetés

Egymilliót kért, hogy ne hozza nyilvánosságra a kompromittáló felvételt – Siófokon fogták el a zsarolót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.09. 15:19

Fotó: police.hu
Az áldozatul esett nő a rendőrökhöz fordult segítségért.
A rendőrség közleménye szerint a 41 éves kaposvári férfi egy közösségi média weboldalon létrehozott álprofilon keresztül keresett fel egy nőt, akivel korábban szexuális viszonyt folytatott. Az üzenetben elküldött egy kompromittáló tartalmú felvételt is, melyet egy korábbi együttlétükről készített, és személyes találkozást kért a nőtől. A találkozó során a férfi egymillió forintot követelt azért, hogy a videót ne hozza nyilvánosságra. Az áldozatul esett nő a rendőrökhöz fordult segítségért, akik csütörtökön megjelentek Siófokon a pénzösszeg első részletének átadásakor, és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységeinek segítségével elfogták a feltételezett elkövetőt. A nyomozók K. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Egy dombóvári férfi fejbe szúrta ismerősét, aki válaszul gereblyenyéllel ütött

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.09. 15:12

Fotó: police.hu
Egy harmadik férfi pedig késsel kergette meg egyiküket. Mindhárom férfit elfogták a rendőrök.
A dombóvári nyomozók három férfit hallgattak ki csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu. A rendőrségre csütörtökön, a déli órákban érkezett bejelentés arról, hogy Dombóváron egy ház előtt több férfi előzetes szóváltást követően összeverekedett, majd egyikük fejen szúrta a másikat. A rendőrök a helyszínre mentek, az adatgyűjtés során pedig kiderült, hogy két helyi és egy csibráki lakos vitája fajult tettlegességig. Egy 20 éves dombóvári férfi, miután az utcán meglátta 25 éves csibráki ismerősét – korábbi sérelmei miatt – előbb becsmérelni, majd ütlegelni kezdte, aztán dulakodás közben egy késsel fejbe szúrta. Az idősebb férfi, miután észlelte, hogy megszúrták, egy földön levő gereblye nyelével megütötte támadóját. A hangoskodást követően az utcára jött a 20 éves fiatal 17 éves öccse, aki –miután látta a verekedést – egy késsel kergetni kezdte a 25 éves férfit. A rendőrök mindhárom férfit elfogták, majd előállították őket a rendőrségre. Mindhármukat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A 20 éves elkövetőt a garázdaságon túl súlyos testi sértés kísérletével is meggyanúsították. A férfit őrizetbe vették, és a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

Rendőri felvezetéssel vittek kórházba egy vérző fejű kisfiút Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.09. 13:43
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy kétségbeesett apa kért segítséget a piros lámpánál várakozott járőröktől.
A police.hu azt írja, péntek este a X. kerületi rendőrkapitányság járőrei autóval láttak el szolgálatot, és éppen egy piros lámpánál várakoztak, amikor egy férfi segítséget kért tőlük. A kétségbeesett apa elmondta a rendőröknek, hogy 6 éves kisfiát otthon baleset érte, ezért azonnal kórházba kell jutniuk. Pongrácz Cseperke rendőr őrmester és Balogh István rendőr főtörzsőrmester látta, hogy a hátsó ülésen fekvő gyermek sokkos állapotban van, a feje nagyon vérzik, ezért nem késlekedtek, megkülönböztető jelzést használva „vezették fel” a családot az ügyeletes kórházba, ahol azonnal megkezdték a kisfiú ellátását.