Előfizetés

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.05.03. 17:31

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 9 (kilenc) 19 (tizenkilenc) 20 (húsz) 29 (huszonkilenc) 44 (negyvennégy) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 48 darab, nyereményük egyenként 273.455; 4 találatos szelvény 1.976 darab, nyereményük egyenként 6.645; 3 találatos szelvény 33.169 darab, nyereményük egyenként 1.820 forint. 

Lehűléssel indul a hét, de hétvégére 25 foknál is melegebb lehet

MTI
Publikálás dátuma
2020.05.03. 15:39
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hétfőn a leghidegebb órákban 2-10 fok lesz.
A jövő hét elején kissé lehűl az idő, de a hétvégén többfelé 25 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Hétfőn az ország nagy részén napsütéses idő várható, de az északkeleti határ közelében tartósan felhős lehet az ég, és ott némi eső is hullhat. A leghidegebb órákban 2-10 fok lesz. Napközben többnyire 18-22 fokig melegszik a levegő, de a felhős északkeleti részeken csak 15-17 fok várható. Kedden egy hidegfront hatására nyugat felől egyre több felhő érkezik, napközben közepesen és erősen felhős időszakok mellett csak kevés napsütés valószínű. Elsősorban a nap első felében többfelé várható - többnyire kisebb - eső, zápor. Délután ugyan nyugat felől csökkenni kezd a csapadék, azonban főként keleten, északkeleten zivatarok alakulhatnak ki. A szél sokfelé megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában viharos lökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 3-11, a maximumhőmérséklet 14-20 fok között alakul. Szerdán a Dunától keletre jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható, és főleg az ország keleti felén, harmadán több helyen is valószínű eső, zápor. A Dunántúlon nyugat felé haladva egyre kevesebb felhőre, egyre több napsütésre lehet számítani. A szél szinte országszerte megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúl kevésbé felhős, szélárnyékos vidékein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között várható. Csütörtökön döntően napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 19-23 fok körül alakul. Pénteken sok lesz a napsütés. A leghidegebb órákban 2-10, napközben 21-26 fok között alakul a hőmérséklet. Szombaton is napos idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő rövid zápor. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű. Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként már zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben. 

A műtétek mintegy 70 százaléka maradhatott el a vírus-veszélyhelyzet miatt

Népszava
Publikálás dátuma
2020.05.03. 14:24
Illusztráció.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A kormányzat hatalmas áldozatra kényszerítette az ellátásra szoruló embereket, állítja Tóth Bertalan.
Bár a tárca nem hozta nyilvánosságra, hogy hány műtétet halasztottak el, és a járvány-helyzet miatt hétfőtől mennyit kell bepótolni. Tóth Bertalan szerint a helyzetet érzékelteti az egyik kórház válasza.
Az MSZP elnöke április 17-én levélben 91 kórháztól, valamint a humán tárcától és Belügyminisztériumtól is megkérdezte, hogy telephelyenként hány ágyat kellett felszabadítaniuk; hány beteget kellett hazaküldeniük; a hazaküldött betegeken hazaküldés előtt végeztek-e vírustesztet; tájékoztatták-e a betegek lakóhely szerinti önkormányzatait, hogy ellátásra szoruló embereket szállítanak haza.   
Választ eddig csak a Belügyminisztériumból kapott Tóth Bertalan, a hivatal továbbította részére egyetlen intézmény, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKII) adatait. Az intézmény főigazgatója arról tájékoztatta, hogy a veszélyhelyzeti intézkedések következtében csak ebben az intézményben a beavatkozások közel háromnegyedét elhalasztották ebben az időszakban. Míg korábban átlagosan heti 110 műtétet végeztek, addig most a veszélyhelyzet ideje alatt átlagosan 30-at. Az MSZP elnöke szerint, ha ezt az arányt kivetítjük a teljes magyar egészségügyi rendszerre, akkor az elmúlt másfél hónapban a kormányzat hatalmas áldozatot követelt az ellátásra szoruló a betegektől.