Előfizetés

Fotózni akart a Rákóczi hídról egy 18 éves fiatal, a vízirendészek mentették ki a Dunából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.02. 21:14
Illusztráció
Fotó: Béres Márton / Népszava
A fiú felmászott a híd korlátjára, de megcsúszott és a vízbe esett.
A rendőrség közleménye szerint szombat este, 19 óra után érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Budapesten, a Rákóczi hídról egy fiú a folyóba esett. A motorcsónakkal egy percen belül odaérkező járőrök a fiút a hajóba emelték és a kikötőben átadták a mentőszolgálat munkatársainak.​ A 18 éves fiú a rendőröknek elmondta, hogy fényképezni akart, ezért felmászott a híd korlátjára, de megcsúszott és a vízbe esett. ​

Letartóztatták a férfit, aki több embert is megtámadott a Hármashatár-hegyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.02. 17:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Volt olyan eset, amikor tőrkéssel fenyegette, ismeretlen anyagot tartalmazó spray-vel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni áldozatait.
Szombaton egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Hármashatár-hegyi támadásokkal gyanúsított férfit. A Fővárosi Törvényszék közleményében az áll: a megalapozott gyanú szerint a férfi több alkalommal támadott meg futó, kerékpározó és kiránduló embereket a Hármashatár-hegyen. A sértetteket szidalmazta, meglökte, megütötte és volt olyan eset is, amikor tőrkéssel fenyegette, ismeretlen anyagot tartalmazó spray-vel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni őket. „A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását” – írták. A férfi igazolt jövedelemmel nem rendelkezik, nem lakik a bejelentett lakcímén, bevallása szerint a hűvösvölgyi reptér mögötti erdős területen él. Mindezekre, valamint a bűncselekmények jellegére és a várható büntetés mértékére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. „Mivel a gyanúsított terhére több rendbeli cselekmény róható, illetve igazolt jövedelemmel sem rendelkezik, ezért a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy kényszerintézkedés hiányában a terhelt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el” – tették hozzá.  A végzés nem végleges. 

Halálos baleset – Árokba borult munkagépével egy férfi Baranyában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.02. 14:59
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az 55 éves döbröközi sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A police.hu azt írja: egy férfi az 57-es főút 5-ös kilométerszelvény melletti földúton haladt rakodógépével Lánycsóknál, majd – eddig ismeretlen körülmények között – letért az útról, és az árokba borult. A baleset során az 55 éves döbröközi sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Mohácsi Rendőrkapitányság vizsgálja.