Fotó: Népszava

Volt, nincs május 1. – Képpárokon a karanténmajális

Május 1. sokunknak az önfeledtséget, a tavasz tényleges beköszöntét jelenti, ám a világ most a feje tetejére állt, és idén semmi sem olyan, mint korábban. Lefényképeztük önöknek az idei majális helyszíneket, hogy ne kelljen kimozdulni, és mellé raktuk a párját, hogy hogyan is nézett ki a korábbi ünnepeken.

Szerző

Megosztás
Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Köszönetből húztak csíkokat New York egére

Az amerikai haditengerészet Blue Angels és a légierő Thunderbirds nevű műrepülőcsapata különleges bemutatót tartott New York felett. A fegyveres erők az új koronavírus-járvány idején a közösségért helytálló dolgozók előtt tisztelegnek az amerikai koronavírus-járvány gócpontjában.

Szerző

Megosztás
Fotó: MICHELE CATTANI / AFP

Drámai képeken a leégett bamakói menekülttábor üszkös romjai

Teljesen megsemmisült a Mali fővárosában álló Faladie nyomornegyed, amely egy elhagyott szeméttelep tetjén épült évekkel ezelőtt. Az itt lakók zömmel az ország középső területein dúló fegyveres konfliktus elől menekültek el, de a kilátásaik eddig sem voltak jók, most pedig ezrek vesztették el mindenüket. A szerencsétlenséget az okozhatta, hogy az itteniek szemetet égetnek a fűtéshez, főzéshez, vízforraláshoz és az egyik ilyen tűz terjedhetett tovább. A területen most épen maradt tárgyakat kereső emberek és a szomszédos marhapiacról elszabadult tehenek botorkálnak a füstben.

Szerző

Megosztás