Előfizetés

Betegszállító busz és furgon karambolozott Gyömrőnél, többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.30. 10:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kisbusz éppen kanyarodott, amikor a teherautó hátulról nekiütközött.
Öten könnyen megsérültek, amikor két jármű ütközött csütörtök reggel kilenc órakor 31-es főúton, Gyömrő térségében – írja a police.hu. A rendőrség eddigi adatai szerint egy betegszállító kisbusz haladt Mende irányából Gyömrő felé, amikor kanyarodása közben hátulról nekiütközött egy kisteherautó.
A mentés és a helyszíni szemle idejére az útszakaszon a rendőrök váltakozó irányban engedik a forgalmat.

Elfogták a sportolókra vadászó késes támadót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.29. 22:05

Fotó: RTL Híradó
A rendőrség szerint ő a felelős a tavalyi támadásokért is.
Késsel és gázsprével támad a sportolókra, kirándulókra egy 40 éves férfi Budapesten - számolt be róla szerdán az RTL Híradó. A támadó hete a Hármashatár-hegy környékén egy biciklist lökött le az útról, majd lefújta és egy rúddal ütötte. A biciklis közösségi oldalán írt az esetről. Először vállal a kerékpárról próbálta őt lelökni, majd ordibálva rárontott, lefújta bors-sprével, és elkezdte ütni őt egy hosszú tárggyal.
Azóta többen jelentkeztek, akik hasonlóan jártak. Kiderült, hogy a támadó már egy éve is verekedett.

Akkor Kiss Miklós válogatott terepfutót próbálta meg - mindenféle előzmény nélkül - gázsprével lefújni és egy nagy vasdoronggal leütni, ami nem sikerült neki. A rendőrség szerint ugyanaz a férfi támadta meg most is a sportolókat, mint tavaly februárban. Akkor elfogták, a férfi épp az erdő felé tartott.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt az Index érdeklődésére közölte, hogy büntetőeljárást indítottak a tavalyi támadás miatt a II. kerületi rendőrkapitányságon. Az ügyben egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával. A múlt heti támadás ügyében ezúttal garázdaságért indított nyomozást a II. kerületi rendőrkapitányság. A feltételezett elkövetőt azonosították: a 40 éves B. Ferencet körözték, a nyomozás szerint ő követte el a tavalyi támadásokat is.
A  BRFK csütörtökön bejelentette: reggel nyolc körül elfogták a keresett férfit a Kálvária-hegy közelében, és a II. kerületi kapitányságra vitték. Kihallgatása délelőtti órákban is zajlott - felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

Emésztőaknába esett egy két év körüli kisfiú Szegváron

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.29. 20:31
Képünk illusztráció.
Fotó: police.hu
A gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Emésztőaknába esett egy két év körüli kisfiú szerdán Szegváron, a gyermeket tűzoltók mentették ki - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Molnár Krisztina elmondta, a gyermek édesanyja kért segítséget. A tűzoltók létrán másztak le a használaton kívüli, 3-4 méter mély aknába, és kiemelték a gyermeket, akit átadtak a mentőszolgálatnak. A delmagyar.hu helyszíni beszámolója szerint a kisfiút mentőhelikopterrel vitték kórházba. A lap úgy tudja, hogy az aknában nem volt szennyvíz. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia közölte, az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást.