Előfizetés

Halálos baleset – Fának csapódott egy autó Csemőnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.27. 06:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset következtében a jármú vezetője életét vesztette.
Halálos baleset történt vasárnap este a 46118-as úton, Csemő térségében – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint egy 58 éves férfi személygépjárművel haladt, amikor – egyelőre tisztázatlan okból – lesodródott és egy út menti fának csapódott. A baleset következtében a sofőr életét vesztette. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Kigyulladt egy raktár Izsák külterületén - fotók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.26. 20:14

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.
Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén vasárnap, a tűz oltásán mintegy ötven tűzoltó dolgozott, senki nem sérült meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője este az MTI-vel.
Varjasi László elmondta: az oltás közben a tűzoltóegységek vízsugarakkal hűtötték a mintegy 4 ezer négyzetméteres raktárban lévő targoncákat. Később a raktár teteje több helyen beszakadt, de sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. A tűz oltásához a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti, a kiskunhalasi, a dunaújvárosi, a dabasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati és az orgoványi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek megbontották a raktár tetőszerkezetét, két vízágyút is bevetettek. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt a telephely területén kívül - közölte a katasztrófavédelem. Update: 21:56 -  eloltották a lángokat a tűzoltók.

Molotov-koktéllal akart vírust irtani egy angyalföldi üzletben egy fővárosi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.26. 15:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zsaroló a rendőröket fenyegette: ha nem tesznek valamit, majd ő csökkenti a vásárlói létszámot és elintézi a vírusmentesítést.
Letartóztatták vasárnap azt a férfit, aki robbantással akarta megritkítani a vásárlókat és eltüntetni a koronavírust egy budapesti, XIII. kerületi üzletben – írja honlapján az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint egy ötvennégy éves férfi 202. április 23-án, a délutáni órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor 
egy Molotov-koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet.

A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt. A rendőrség azonosította és kihallgatta a férfit, akinek most  terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyben a rendőrség és a Fővárosi Ügyészség egyaránt a gyanúsított letartóztatását kérte – utóbbi azért, hogy elkerülhető legyen a bűnismétlés. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója – osztva az ügyészség álláspontját – a mai napon, egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést.