Előfizetés

Mike Tyson visszatérne a ringbe

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.25. 16:30

Fotó: Mads Claus Rasmussen / AFP / Ritzau Scanpix
„Az elmúlt hetet már végigdolgoztam, hogy megtudjam, milyen állapotban vagyok” – mondta a profi boksz korábbi nehézsúlyú világbajnoka.
Mike Tyson azt fontolgatja, hogy újra ringbe száll. A sportág egykori ikonikus alakjának szándékáról a londoni The Sun írt.
„Az elmúlt hetet már végigdolgoztam, hogy megtudjam, milyen állapotban vagyok, főleg a lábaimra voltam kíváncsi”

– nyilatkozta az 53 éves Tyson.

Hozzátette,
„nehezemre esett a mozgás, a testem összetört és nagyon fáj. De edzek tovább, próbálok visszatérni a szorítóba. Úgy gondolom, néhány bemutató meccsel visszanyerem a formámat.”

A 2006-ban visszavonult exbajnok az újrakezdés okát firtató kérdésre azt válaszolta: azért akar megint bokszolni, hogy pénzt keressen hajléktalanok és kábítószerfüggők számára. Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert – 44-et KO-val –, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig.

Az olasz bajnokság mielőbbi folytatását sürgeti a Lazio elnöke

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.25. 16:07
Claudio Lotito
Fotó: Baris Seckin / AFP / Anadolu Agency
„A futball óriási iparág nálunk, és 1,2 milliárd eurós adóbevételt biztosít az államnak. Így közvetve az Olasz Olimpiai Bizottság fenntartásához is hozzájárul, ami évi 460 millió euróba kerül” – mondta Claudio Lotito.
Az olasz labdarúgó-bajnokság mielőbbi folytatását sürgette a tabella második helyén álló Lazio elnöke. Claudio Lotito főként pénzügyi és pszichológiai okokra hivatkozott a Rai 3 tévécsatornának adott interjújában.
„A futball óriási iparág nálunk, és 1,2 milliárd eurós adóbevételt biztosít az államnak. Így közvetve az Olasz Olimpiai Bizottság fenntartásához is hozzájárul, ami évi 460 millió euróba kerül”

– fejtette ki a nagyvállalkozó.

A 62 éves üzletember emlékeztetett arra is, hogy az ókori rómaiak történelmét a „cirkuszt és kenyeret” elv jellemezte, amelyet jelenleg is szem előtt kell tartani. Az élvonal húsz klubja – csütörtöki állásfoglalásuk szerint – támogatja, hogy a koronavírus-járvány miatt március 9-én félbeszakadt idény a pályán dőljön el. Ha a helyzet engedi, május 4-én állhatnak edzésbe az együttesek szigorú orvosi ellenőrzések mellett, és utána – vélhetően zárt kapuk mögött – folytatódhatna a pontvadászat, valamint az Olasz Kupa is május utolsó hetében, várhatóan 27-én.

Újraindul a kajak-kenu szezon, mindenképp bajnokot akarnak

Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.24. 20:08

Fotó: Népszava
A hazai sportágak közül a kajak-kenu szövetség vezetői határoztak először arról, hogy miként és főleg, mikor indítják újra sportágukat: júliusban kezdődhet a hazai kajak-kenu szezon – derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének online ülése után. A testület legfontosabb feladata az volt, hogy a klubokkal folytatott egyeztetések után döntsön a sportág járvány utáni újraindításáról.
„Két héten át tartottak az online egyeztetések a klubokkal, a tavaly pontot szerzett kilencven egyesület véleményét egyaránt megismertük” – idézte a távirati iroda a Kajak-Kenu Tv-nek nyilatkozó Schmidt Gábor elnököt, aki kijelentette: a jelenlegi helyzetben lát esélyt arra, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újrainduljon a szezon. Feltett szándékuk, hogy minden szakágban és korosztályban magyar bajnokot avathassanak idén is. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartják, augusztus végén rendeznék az ob-t, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben, fogalmazott az elnök.
Schmidt Gábor a szegedi gyorsasági és parakenu világbajnoksággal, illetve a budapesti maraton Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, az MKKSZ várja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) és az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) hivatalos állásfoglalását, egyúttal közölte, a Balaton-átevezést a magyar szövetség augusztus 8-án megrendezi. A felnőtt gyorsasági ob augusztus végén lehet Szolnokon, míg a szegedi vb szeptember 24-27-ei, a budapesti maraton Eb pedig október 1-4-ei dátummal szerepel a programban.
Az amatőr versenyzőknek egyelőre kizárólag szabadidős sportolásra van lehetőségük, a gyerekeket három fős csoportokban lehet vízre engedni, szervezett edzésekre egyelőre nincs mód.