Előfizetés

Az olasz bajnokság mielőbbi folytatását sürgeti a Lazio elnöke

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.25. 16:07
Claudio Lotito
Fotó: Baris Seckin / AFP / Anadolu Agency
„A futball óriási iparág nálunk, és 1,2 milliárd eurós adóbevételt biztosít az államnak. Így közvetve az Olasz Olimpiai Bizottság fenntartásához is hozzájárul, ami évi 460 millió euróba kerül” – mondta Claudio Lotito.
Az olasz labdarúgó-bajnokság mielőbbi folytatását sürgette a tabella második helyén álló Lazio elnöke. Claudio Lotito főként pénzügyi és pszichológiai okokra hivatkozott a Rai 3 tévécsatornának adott interjújában.
„A futball óriási iparág nálunk, és 1,2 milliárd eurós adóbevételt biztosít az államnak. Így közvetve az Olasz Olimpiai Bizottság fenntartásához is hozzájárul, ami évi 460 millió euróba kerül”

– fejtette ki a nagyvállalkozó.

A 62 éves üzletember emlékeztetett arra is, hogy az ókori rómaiak történelmét a „cirkuszt és kenyeret” elv jellemezte, amelyet jelenleg is szem előtt kell tartani. Az élvonal húsz klubja – csütörtöki állásfoglalásuk szerint – támogatja, hogy a koronavírus-járvány miatt március 9-én félbeszakadt idény a pályán dőljön el. Ha a helyzet engedi, május 4-én állhatnak edzésbe az együttesek szigorú orvosi ellenőrzések mellett, és utána – vélhetően zárt kapuk mögött – folytatódhatna a pontvadászat, valamint az Olasz Kupa is május utolsó hetében, várhatóan 27-én.

Újraindul a kajak-kenu szezon, mindenképp bajnokot akarnak

Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.24. 20:08

Fotó: Népszava
A hazai sportágak közül a kajak-kenu szövetség vezetői határoztak először arról, hogy miként és főleg, mikor indítják újra sportágukat: júliusban kezdődhet a hazai kajak-kenu szezon – derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének online ülése után. A testület legfontosabb feladata az volt, hogy a klubokkal folytatott egyeztetések után döntsön a sportág járvány utáni újraindításáról.
„Két héten át tartottak az online egyeztetések a klubokkal, a tavaly pontot szerzett kilencven egyesület véleményét egyaránt megismertük” – idézte a távirati iroda a Kajak-Kenu Tv-nek nyilatkozó Schmidt Gábor elnököt, aki kijelentette: a jelenlegi helyzetben lát esélyt arra, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újrainduljon a szezon. Feltett szándékuk, hogy minden szakágban és korosztályban magyar bajnokot avathassanak idén is. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartják, augusztus végén rendeznék az ob-t, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben, fogalmazott az elnök.
Schmidt Gábor a szegedi gyorsasági és parakenu világbajnoksággal, illetve a budapesti maraton Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, az MKKSZ várja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) és az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) hivatalos állásfoglalását, egyúttal közölte, a Balaton-átevezést a magyar szövetség augusztus 8-án megrendezi. A felnőtt gyorsasági ob augusztus végén lehet Szolnokon, míg a szegedi vb szeptember 24-27-ei, a budapesti maraton Eb pedig október 1-4-ei dátummal szerepel a programban.
Az amatőr versenyzőknek egyelőre kizárólag szabadidős sportolásra van lehetőségük, a gyerekeket három fős csoportokban lehet vízre engedni, szervezett edzésekre egyelőre nincs mód.

A BL négyes döntőjében a Veszprém

Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.24. 16:48

Fotó: AXEL HEIMKEN / AFP
Júniusban sem lehet európai kupamérkőzéseket rendezni, ezért decemberben egyből a négyes döntővel folytatódik a férfi Bajnokok Ligája, határozott az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága. Mivel a nyolcad-és negyeddöntők is elmaradnak, ezért az A és B csoport első két-két helyezettje lesz ott a legjobb négyben.
 A bejelentésnek két csapat esetében van magyar vonatkozása: a csoportjában második Veszprém ott lesz a kölni Final Fourban, míg a másik ágon csoport harmadik Szeged elesett ettől a lehetőségtől. „Sajnálom, hogy ezzel a döntéssel nem a csapatok és a szurkolók érdekeit vették figyelembe, hanem az EHF a saját érdekeit tartotta szem előtt” – kommentálta csalódottan az európai szövetség határozatát dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke a klub honlapján. Ezek alapján Kölnben december utolsó napjaiban a spanyol Barcelona, a francia PSG, a német Kiel és a Telekom Veszprém játszik majd a Bajnokok Ligája-trófeáért.  
A budapesti női Final Four egyszer már módosított időpontja most nem változott, maradt szeptember első napjaiban. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a negyeddöntőt is megrendezik a Papp László Sportarénában, mégpedig két nappal a négyes döntő előtt. Ebben az esetben a címvédő Győri ETO ellenfele a román CSM Bucuresti lesz. Az EHF felvette a kapcsolatot a magyar szövetséggel, amennyiben a szeptemberi dátum a járványhelyzet miatt mégsem aktuális, akkor októberben lesz a finálé – ebben az esetben a francia Metz és Brest, a dán Esbjerg és a Győr jut a magyarországi döntőbe.
A férfi és női EHF-kupa hátralevő mérkőzéseit törölték. Ennek kárvallottja a címvédő Siófok KC, amelyik veretlenül jutott az elődöntőbe, és nagy valószínűséggel a Balaton-parton tartotta volna a kupát.
A válogatottakat őszi selejtezői is elmaradnak: a legutóbbi Európa-bajnokságon elért helyezése alapján a magyar férfiválogatott automatikusan résztvevője lett a 2021-es egyiptomi világbajnokságnak. A december 3-án kezdődő dán-norvég közös rendezésű női Eb-re a két évvel ezelőtti kontinensviadal végeredménye alapján jutott ki a magyar női válogatott.