Előfizetés

Ön nyert? Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.12. 17:08
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 3 (három) 5 (öt) 25 (huszonöt) 26 (huszonhat) 39 (harminckilenc) 45 (negyvenöt)    Nyeremények: 6 találatos szelvény 2 darab, nyereményük egyenként 129.487.825 forint; 5 találatos szelvény 40 darab, nyereményük egyenként 316.340 forint; 4 találatos szelvény 2.005 darab, nyereményük egyenként 6.310 forint; 3 találatos szelvény 33.570 darab, nyereményük egyenként 1.735 forint. 

Öt lakó lett koronavírusos egy zuglói idősek otthonában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.12. 16:57
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idősek mellett két dolgozó tesztje is pozitív lett, ők azonban az elmúlt napokban már nem dolgoztak.
Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményben öt lakó fertőződött meg - közölte a 444.hu kérdésére Szirmai Viktor főigazgató. Hozzátette, hogy még két munkatársuknak lett pozitív a tesztje, ők már az elmúlt tíz-tizennégy napban nem dolgoztak, ugyanakkor az összes többi munkavállaló tesztje negatív. A főigazgató nem szeretett volna feltételezésekbe bocsátkozni arról, hogyan jutott be a koronavírus az intézménybe.  A főigazgató tájékoztatása szerint bár a hatóság nem rendelt el semmilyen, a korábbi gyakorlattól eltérő működést,    
elővigyázatosságból a fertőzöttek környezetében élő mintegy száztíz lakón - egy magánszolgáltatóval kötött szerződés keretében - elvégeztették a teszteket és a teszt minden esetben negatív lett.

Az érintett lakókkal kapcsolatban álló dolgozókon és a velük kapcsolatban álló munkatársakon, mintegy további nyolcvan főn pedig folyamatosan végeztetnek több fordulós szűrővizsgálatot. Az intézmény négy lakójánál tapasztaltak az elmúlt napokban olyan tüneteket, ahol a negatív eredményű tesztjeik ellenére kezdeményezték az ÁNTSZ-nél a szűrővizsgálat megismétlését. Állapotuk kielégítő, tüneteik jelenleg nem súlyosak, és jelenleg nem tudják biztosan, hogy azok esetleg a vírustól erednek vagy sem - írta a hírportál.   „A zuglói Tisztifőorvos és munkatársa április 10-én, Nagypéntek este, több órás ellenőrző vizsgálatot  tartott a zuglói intézményeinkben és az otthonainkat rendben találta. Intézkedéseink, óvó- és védőfelszereléseink, illetve működésünk - a hatóságok által jegyzőkönyvbe is foglaltan -mindenben megfelelnek a jogszabályok és a különleges körülmények által megkövetelt rendkívüli feltételeknek” -írta a lap kérdésére főigazgató. Az Olajág Otthonok üzemeltetője az  Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.  Az Olajág Otthonok kilenc intézményéből négy működik a XIV. kerületben. Ezek közül az egyikben észlelték most a fertőzést.  

Kásler kinevezte a Fejér megyei kórház megbízott főigazgatóját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.12. 15:53

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A szaktárca szerint szerint a korábban felmentett orvosigazgató „a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát”.
Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter Dr. Bucsi Lászlót, címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap délután.    A megbízott főigazgató az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának a vezetője. Korábban több ízben dolgozott Angliában, és hosszú évekig volt a SOTE Ortopédiai Klinikájának osztályvezetője. Dr. Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart.

Kásler kirúgta az első főigazgatót

Hivatala átadására kérte a Fejér megyei kórház főigazgatóját Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a múlt héten – számolt be a Feol.hu szombaton. A Fejér Megyei Hírlap kérdezte a tárcát, de választ nem kapott. Csernavölgyi István főigazgató, aki nagypéntek reggelén leadta hivatalát, egy közleményt adott ki az újságnak. „A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.” Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombat délután árulta el, miért váltotta le villámgyorsan Kásler Miklós a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház éléről Csernavölgyi István főigazgatót. A tárca a 168 Óra érdeklődésére azt közölte, a most távozó orvosigazgató „a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát”.

Kapcsolódó
Kásler kirúgta az első főigazgatót